Andra Pleșa, fiica vitregă a lui Marcel Vela, a primit un post de subsecretar de stat în Guvernul Cîţu

Andra-Sabrina Pleşa, fiica vitregă a lui Marcel Vela, a fost numită în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

13 apr. 2021, 15:35

Andra Pleşa, fiica partenerei de viaţă a fostului ministru de Interne Marcel Vela a fost numită în Guvern. Traseismul politic, nepotismul și numirea unor persoane în funcții cheie sau importante în instituțiile statului este o practică permanentă, din păcate, în România. Fiecare dintre cei care au venit la guvernarea țării au avut de fiecare dată dictonul foră nepotisme, dar realitatea este cu totul alta.

Ordinul de numire a fost semnat de însuşi premierul Florin Cîţu: „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Andra-Sabrina Pleșa se numește în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate”

 

Andra Pleşa a pierdut alegerile la primăria Caransebeş, unde ministrul Vela a candidat pentru un post de consilier pentru a o ajuta

Andra Pleșa, candidat PNL la alegerile locale pentru funcția de primar al Caransebeș, a pierdut turul de scrutin în fața independentului Felix Borcean. În schimb, ea a ajuns consilier local pe lista deschisă de ministrul de Interne Marcel Vela, care a intrat în cursă pentru a o ajuta.

„A fost o campanie frumoasă în care am avut ocazia să cunosc oameni care mi-au dat încrederea și curajul de a candida!  Alegerile de ieri, sunt pentru mine un câștig, pentru că am reușit să coagulez o echipă de tineri care vor rămâne la fel de activi și de prezenți în viața orașului, pentru că am reușit să creez o dezbatere reală despre proiectele bune și necesare pentru municipiu și pentru că, în tot acest timp, am consolidat colaborări oneste și am descoperit prietenii sincere.

(….) Îl felicit pe Felix Borcean pentru reușită. De acum înainte, voi fi doar avocatul caransebeșenilor și voi rămâne atentă ca așteptările lor să nu fie înșelate”, a scris Pleșa pe Facebook.

PSD a cerut demisia ministrul Marcel Vela după ce s-a supendat să-şi ajute fiica în alegeri: „Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”
Florin Cîțu, după scandalul de la Apele Române: În acest mandat oprim nepotismul, dar nu se poate peste noapte

O tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei și care spune că a terminat Facultatea de Chimie a fost angajată pe post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Recorder.ro a dezvăluit cazul, după ce un inginer cu vechime, Gabriel Mustățea, a reclamat că tânăra a fost angajată fără concurs și că nu are niciun fel de experiență în gestionarea inundațiilor. Fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia, potrivit jurnaliștilor Recorder, care au adus cazul în atenția opiniei publice. Inginerul Gabi Musteață, cel care a fost sursa dezvăluirilor și al cărui post a fost desființat, va da în judecată compania.  În urma scandalului din presă, premierul Cîţu a declarat: „V-am spus foarte clar în acest mandat oprim nepotismul, oprim acest conflict de interese, dar nu o putem face peste noapte”.

Ludovic Orban o apără pe chelneriţa de la Apele Române, care nu ştia să deschidă un calculator: „Când era studentă, a lucrat ca să se poată întreţine”
Andra Pleşa se iubeşte cu fostul ministru al Sporturilor
Marcel Vela nu este singura „relaţie” a Andrei Pleşa. Fiica fostului ministru de Interne este partenera lui Ionuţ Stroe, fostul ministrul al Sporturilor.  Cei doi și-au oficializat relația la finalul lui 2020, când s-au fotografiat îmbrățișați în jurul bradului de Crăciun. Recent, Andra Pleșa și Ionuț Stroe s-au relaxat la altitudine, într-o zonă montană din România, de unde nu au ezitat să publice mai multe fotografii pe rețelele de socializare, potrivit gsp.ro