ANDREEA ESCA se destăinuie: A vorbit într-un interviu despre SALARIU şi despre momentul „SE F..U BUTONUL”

Andreea Esca a oferit publicaţiei Libertatea un amplu intreviu despre cariera de jurnalist, dar şi despre cariera de mamă. Răspunsurile vedetei sunt inedite şi oferă o nouă imagine a celei mai cunoscute prezentatoare TV din România.

09 iun. 2014, 11:49
ANDREEA ESCA se destăinuie: A vorbit într-un interviu despre SALARIU şi despre momentul „SE F..U BUTONUL”

La Bookfest ai lansat „Ce am făcut când am tăcut”. Cum ai descrie această carte?

„Ce am făcut când am tăcut” cuprinde multe poveşti şi amintiri din copilărie şi adolescenţă. Cred că este o carte în ale cărei pagini se poate regăsi oricine.

Cum este să fii în fiecare zi în faţa românilor, în direct?

Cu toată adrenalina şi responsabilitatea implicate, programul de ştiri mă face să mă simt utilă şi fericită în acelasi timp.

Citeşte şi Andreea Esca: „Cine e Antena asta?”. DECLARAŢIILE SĂPTĂMÂNII

„Cârcotaşii” de la Prima TV te-au poreclit „roboţel”. Te deranjează astfel de remarci?

Singurul lucru care contează pentru mine este părerea telespectatorilor. Dacă reuşesc să fiu mereu la înălţimea aşteptărilor lor, sunt mulţumită şi bucuroasă.

Tot ei au „prins” momentul în care apari spunând deja celebra replică „se f**u butonul!”. Te-a deranjat la momentul respectiv apariţia acelor imagini? Acum, la ani distanţă, cum priveşti întreaga situaţie?

Ca şi atunci. Pe de o parte, un gest urât şi neprofesionist din partea unor colegi de breaslă, iar pe de altă parte, o întâmplare oarecare, chiar amuzantă.

Pentru o mamă ocupată, îţi petreci destul de mult timp cu fiica ta şi cu amicele ei. Este cel mai frumos lucru de care se poate bucura un copil, mai ales când cea care i-a dat viaţă are un nume. Tu cum percepi aceste întâlniri? Dar cum crezi că privesc prietenele ei acest lucru?

Am o relaţie normală cu Alexia şi prietenele ei. Nu cred că mă privesc altfel, pentru că sunt la televizor. Pentru ele sunt „mama Alexiei”, aşa cum şi trebuie să fie. Am o profesie ca oricare alta, doar că a mea este mai „ la vedere”. Asta nu mă face să fiu cu nimic mai presus faţă de orice altă mamă. Poate doar că au noroc că le fac rost mai uşor de nişte bilete la Smiley şi la LALABand.

Citeşte şi Andreea ESCA s-a decis. Cum vor reacţiona fanii PRO TV?

Cum o vezi pe Alexia când va creşte mare? Ce meserie crezi că va avea? Dar pe Aris?

Sper să fie fericiţi. Asta este important. Şi asta poţi reuşi doar făcând o profesie din pasiune şi trăindu-ţi viaţa lângă oameni pe care îi placi şi îi admiri.

Mulţi colegi de breaslă „dau în bobi” despre salariul tău. Este obositor să auzi mai mereu vorbindu-se despre asta?

Nici nu mai aud… Mi se pare ca un banc vechi…

De ce crezi că sunt oamenii interesaţi de acest subiect?

Oamenii nu cred că sunt interesaţi deloc, pentru că eu nu iau bani de la bugetul de stat, deci nu îi afectează în niciun fel pe ei salariul meu. De altfel, eu nu am fost niciodată angajată la stat. Cred că e doar o legendă, pe care o întreţin unii şi altii…

La un moment dat ai afirmat că eşti un om al prezentului şi că niciodată nu ţi-ai făcut planuri pentru luna următoare. Totuşi, trebuie să ai nişte borne ale viitorului tău. PRO TV mai are un marcaj pe acest drum?

Sunt în continuare un om al prezentului. Cred că de aceea mă şi potrivesc la ştiri… N-am nicio bornă, voi face în continuare ca şi până acum… jurnalism.

Vin în viaţa noastră oameni pe care, din momentul în care i-am întâlnit, ne-au schimbat radical cursul existenţei. În cazul tău, cine a avut un astfel de impact?

Marilena Rotaru, marea realizatoare de televiziune, la SOTI, acum aproape 23 de ani.

Cum ţi-a marcat existenţa?

Ea m-a văzut dând probe într-un studio dărăpănat şi a decis să prezint ştiri. Adică mi-a hotărât destinul. Îi mulţumesc în fiecare zi.