Surpriză uriaşă: Andreea Mitu a eliminat o fostă câştigătoare la Roland Garros

ANDREEA MITU - FRANCESCA SCHIAVONE 7-5, 6-4: Performanță incredibilă a Andreei Mitu la Roland Garros 2015. Jucătoarea noastră, nr. 100 mondial o elimină pe italiancă și merge în "optimi" la Roland Garros. Până acum,. Mitu nu trecuse de primul tur la vreun Grand Slam, iar anul trecut intenţiona să abandoneze tenisul.

30 mai 2015, 08:33
Surpriză uriaşă: Andreea Mitu a eliminat o fostă câştigătoare la Roland Garros

Andreea Mitu s-a calificat în „optimile” turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Francesca Schiavone. Irina Begu a fost eliminată de Petra Kvitova, scor 6-3, 6-2.

Mitu, locul 100 WTA, a trecut de Francesca Schiavone, locul 92 WTA și cîștigătoare a turneului în 2010, scor 7-5, 6-4. 

Calificarea în optimile de finală îi asigură Andreei Mitu un cec în valoare de 145.000 euro și 240 de puncte WTA.

Reprezentanta României o va avea ca adversară în turul următor pe câștigătoarea partidei dintre Kristina Mladenovic (Franța/nr.54 mondial) și Alison Van Uytvanck (Belgia/nr.88 WTA).

Acest premiu este cu puţin mai mare decât jumătate din toate cîştigurile româncei în carieră, care erau de 259.000 de dolari!

Urcă aproape 50 de locuri în clasamentul WTA

Andreea Mitu ocupa la începutul turneului de la Paris locul 99, însă performanţa ei de la Roland Garros o va ajuta să urce considerabil. Victoria cu Francesca Schiavone o va duce pînă pe un incredibil loc 66, cea mai bună clasare din cariera româncei în vîrstă de 23 de ani.

Anul trecut voia să abandoneze tenisul

Anul trecut, Andreea Mitu a fost la un pas să se lase de tenis. Faptul că la 23 de ani nu a reuşit să urce în prima sută a clasamentului WTA, dar şi o tendinită păreau că au fost picăturile care a umplut paharul. „Am început anul 2014 foarte prost: o tendinită la umăr care m-a ţinut departe de forma mea maximă aproape şapte luni, din decembrie până prin iunie. Nu prea jucam şi eram destul de demoralizată. Decăzusem, fizic, şi psihic, dar şi financiar. Intrasem într-un colaps. De aceea, în luna mai, înainte de turneul de Grand Slam de la Paris, am zis că termin anul şi gata cu tenisul. Chiar nu mergea nimic. Nu ştiu ce era cu mine, nu ştiu ce se întâmplase.

Citeşte şi ANDREEA MITU, surpriza din Fed Cup: „Nici nu mă aşteptam să joc”

Imediat după Roland Garros, am jucat un turneu de 25.000 de dolari în Germania. Am pierdut primul meci în mai puţin de 50 de minute. Mi-am făcut bagajele şi am plecat acasă deşi mai aveam de jucat la dublu. Aşa am simţit: că nu mai vreau să stau şi trebuie să vin acasă. Şi am venit acasă. Nu am mai făcut niciun antrenament. Nimic. Eram supărată„, a spus Andreea Mitu, pentru  pe site-ul FRT, după meciul României cu Canada de la Fed Cup.

ANDREEA MITU – FRANCESCA SCHIAVONE LIVE VIDEO EUROSPORT. Viitoarea adversară a româncei la Roland Garros a recunoscut că nu o ştie pe Andreea Mitu, dar a precizat că o va urmări pe youtube pentru a vedea cîteva lovituri.

“Nu am întîlnit-o niciodată, dar dacă a învins-o pe Karolina Pliskova, atunci sigur joacă foarte bine. Mă voi uita pe Youtube pentru a-i studia jocul”, a declarat italianca.

ANDREEA MITU – FRANCESCA SCHIAVONE LIVE VIDEO EUROSPORT. Andreea Mitu este noua vedetă a tenisului românesc, după un sezon de primăvară de excepţie. Jucătoarea de 23 de ani a reuşit una dintre marile surprize de la Roland Garros şi a eliminat-o pe Karolina Pliskova, scor 2-6. 7-6, 6-4. Prima dată cînd Mitu s-a evidenţiat a fost în Canada, cînd a contribuit la victoria României în FedCup, cu o victorie de prestigiu în faţa lui Eugenie Bouchard.

ANDREEA MITU – FRANCESCA SCHIAVONE LIVE VIDEO EUROSPORT. Andreea Mitu face parte dintr-o familie de sportivi. Tatăl ei este fost ciclist, iar fratele cel mic, Alexandru Mitu, în vîrstă de 19 ani, este fotbalist şi evoluează pentru Gloria Buzău. Acesta a oferit un interviu pentru iclara.ro şi a recunoscut că visul său este să ajungă să joace pentru Steaua şi că Andreea îl sprijină foarte mult în carieră.

ANDREEA MITU – FRANCESCA SCHIAVONE LIVE VIDEO EUROSPORT. “Andreea are o influență foarte mare asupra mea, fiind cu cinci ani mai mare decât mine mă motivează mult și sper să ajung și eu la așa performanțe sportive sau, de ce nu? la mai mari. Avem același bagaj genetic! Mi-aș dori să joc la o echipă profesionistă de Liga I. Mi-ar plăcea foarte mult la Steaua, deoarece e preferata mea. Joc mijlocaș ofensiv sau atacant. Fiind ambidextru, mă descurc pe orice post ofensiv. Îmi place Sănmărtean şi îi apreciez pe Neymar, Eden Hazard și Isco”, a povestit Alexandru Mitu pentru iclara.ro.

Avea bilete de avion după primul tur

ABNDREEA MITU – FRANCESCA SCHIAVONE LIVE VIDEO EUROSPORT. Victoria cu Alize Lim, din primul tur la Roland Garros, a fost prima pentru Andreea Mitu pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. De menţionat că pentru a accede în turul 1, Mitu a fost nevoită să treacă şi trei meciuri de calificare. Jucătoarea de pe locul 100 WTA nu se aştepta să avanseze atît de mult în turneu şi şi-a cumpărat bilete de avion pentru întoarcerea în Bucureşti imediat după turul 1, pe care a fost nevoită să le anuleze.

Schiavone, fostă câştigătoare la Roland Garros

ANDREEA MITU – FRANCESCA SCHIAVONE LIVE VIDEO EUROSPORT. Francesca Schiavone este un nume important la Roland Garros. Italianca a cîştigat turneul de la Paris în 2010, după ce a învins-o în finală pe Samantha Stosur, scor 6-4, 7-6 (2). În plus, Schiavone a jucat şi finala de la următoarea ediţie a French Open, în 2011, cînd a fost învinsă de Na Li, scor 4-6, 6-7 (0). Nu a mai reuşit performanţe notabile de atunci. A ieşit în turul 3 din 2012, a prins optimile în 2013, pentru ca anul trecut să fie eliminată încă din primul tur.

Pe terenul 1, în ultimul meci al zilei, Horia Tecău şi Katarina Srebotnik vor juca în optimi la dublu mixt cu perechea Martina Hingis/Lenader Paes (Elveţia/India), cap de serie numărul 8.