ANDREI BĂDIN, urmărit penal pentru că ar fi luat MITĂ ca să nu continue o campanie de presă

Realizatorul TV Andrei Bădin este urmărit penal pentru luare de mită, a anunţat, joi, DNA. Bădin este acuzat de procurori că a cerut şi primit suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă.

24 iul. 2014, 13:12
ANDREI BĂDIN, urmărit penal pentru că ar fi luat MITĂ ca să nu continue o campanie de presă

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de ANDREI BĂDIN, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

„În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins și primit de la un denunțător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice”, a precizat, într-un comunicat de presă, DNA.

B1 TV a anuntat, joi, intr-un comunicat de presa, ca „in urma informatiilor aparute in presa privind o posibila punere sub invinuire penala a jurnalistului Andrei Badin”, televiziunea „a hotarat ca, pana la clarificarea situatiei de catre organele competente, sa suspende atat aparitia sa in emisiunile televizate ale postului, cat si implicarea in deciziile editoriale”.

Potrivit unor citate de presa centrală şi locală, realizatorul TV a fost pus sub învinuire penală de către procurori, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, i-a facut plângere penala pentru şantaj.