Andrei Gerea, ALDE: Evenimentele de vineri, din faţa Guvernului, sunt regretabile

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, sâmbătă, că evenimentele care au avut loc vineri seara în faţa Guvernului sunt regretabile, adăugând că este păcat că un protest paşnic a fost confiscat politic şi transformat într-o manifestaţie violentă, în urma căreia au avut de suferit sute de persoane.

RomaniaTV.net
11 aug. 2018, 09:46
Andrei Gerea, ALDE: Evenimentele de vineri, din faţa Guvernului, sunt regretabile

„Consecinţele protestului susţinut şi încurajat de partidele de opoziţie şi de grupările #rezist de vineri seara se contabilizează în zeci de persoane spitalizate”, a declarat vicepreşedintele ALDE.

El a completat că dreptul cetăţenilor la liberă exprimare nu poate fi îngrădit, dar nu poate fi de acord cu grupuri de agitatori şi de persoane care au ca unic scop producerea de incidente.

„Actele de violenţă din Piaţa Victoriei sunt rodul unei campanii de instigare şi de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL şi USR, împreună cu preşedintele Iohannis. Este păcat că un protest paşnic al unor oameni care îşi exprimau opinia a fost confiscat politic şi transformat într-o manifestaţie violentă, în urma căreia au avut de suferit sute de persoane, printre care şi 35 de jandarmi care au necesitat îngrijiri medicale, 11 au fost transportaţi la spital, dintre care o femeie jandarm se luptă în acest moment pentru viaţa sa”, a arătat Gerea.

Vicepreşedintele ALDE a subliniat că actele de violenţă împotriva jandarmilor, actele de huliganism nu pot fi acceptate în nicio societate.

„Este condamnabil faptul că lideri politici, aici îi nominalizez pe Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Dan Barna, care au stat în spatele protestului de vineri seara, dar chiar şi preşedintele ţării, sunt orbiţi de conflictul politic şi îşi dau girul pentru astfel de manifestări. Sper că, tratând lucrurile la rece, aceşti lideri politici iresponsabili, printre care şi preşedintele, cel care deţine şi calitatea de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, să realizeze gravitatea situaţiei pe care au generat-o încurajând protestele, incitând oamenii şi manipulând”, a spus Gerea.

„Am fost acuzaţi că la mitingul PSD – ALDE în Piaţa Victoriei au rămas gunoaie pe carosabil. Ei bine, vedem care sunt consecinţele unui protest sprijinit de opoziţie, de grupări al căror scop nu e altul decât a se lupta cu actuala guvernare: zeci de oameni în spital, 11 jandarmi răniţi, sute de persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală”, a menţionat el.

Potrivit acestuia, într-o democraţie, legitimitatea pentru a guverna este dată prin vot exprimat în alegeri libere.

„Aşteptam ca preşedintele ţării să îşi exercite atribuţiile de moderare la nivelul societăţii, nu să devină partizan cu protestatarii care au creat situaţia gravă de vineri seara”, a transmis Andrei Gerea.

„Refuz să cred că persoanele care au generat violenţele din Piaţa Victoriei sunt români din diaspora. Partidele din opoziţie şi alţi lideri politici au folosit românii din diaspora şi protestul pe care l-au anunţat drept scut pentru a critica şi pentru a ataca Guvernul. Deja sunt depăşite anumite linii roşii în ceea ce priveşte bătălia politică, iar lucrurile pot degenera. Fac apel la responsabilitate în aceste momente din partea tuturor factorilor politici, a preşedintelui Iohannis, cel care este orbit de interesul său politic şi de dorinţa de a câştiga un nou mandat”, a mai afirmat vicepreşedintele ALDE.