Andrei Gerea: Traian Băsescu şi Klaus Iohannis fac front comun în încercarea de a păcăli cetăţenii

Deputatul PLR Andrei Gerea a afirmat că atât Traian Băsescu, cât și Klaus Iohannis refuză să dea un răspuns opiniei publice cu privire la întâlnirea dintre cei doi, făcând în acest fel front comun în încercarea de a păcăli cetățenii români. Andrei Gerea a precizat că precedentul pe care îl invocă Traian Băsescu referitor la publicarea informațiilor despre întâlnirea cu Klaus Iohannis este un argument fals, deoarece în urmă cu câteva săptămâni a făcut publică întâlnirea cu Victor Ponta.

RomaniaTV.net
21 aug. 2014, 08:58
Andrei Gerea: Traian Băsescu şi Klaus Iohannis fac front comun în încercarea de a păcăli cetăţenii

„Traian Băsescu și Klaus Iohannis fac front comun în încercarea de a păcăli cetățenii. Atât Iohannis, cât și Băsescu evită să dea un răspuns clar cu privire la întâlnirea dintre cei doi. Faptul că niciunul dintre cei doi nici nu infirmă, dar nici nu confirmă zvonurile cu privire la întâlnirea de la Vila Lac 3, nu face altceva decât să păstreze incertitudinea cu privire la declarațiile lui Iohannis. Până la urmă și tăcerea este un răspuns în toată această problemă. Băsescu e conștient că dacă va face publice orice informații cu privire la întâlnirea cu Iohannis îi reduce acestuia din șansele pentru alegerile din acest an. Iohannis este totuși cel mai bine clasat dintre candidații lui Traian Băsescu.

Precedentul invocat de Traian Băsescu referitor la publicarea informațiilor despre întâlnirea cu Klaus Iohannis este un argument fals pe care îl folosește acesta. Așa cum Băsescu a creat un precedent prin publicarea întâlnirii cu Victor Ponta, așa ar putea să facă și în acest moment când este implicat direct. Însă, Traian Băsescu poate fi acuzat de multe lucruri, dar nu și de lipsa tactului politic. Klaus Iohannis este în această competiție electorală principalul instrument pe care Băsescu îl are pentru continuarea regimului său.

Dacă e să ne luăm după exemplul Elenei Udrea, de a merge la Cotroceni pentru a primi binecuvântarea lui Traian Băsescu de a candida la alegerile prezidențiale, atunci putem spune că Iohannis a primit girul lui Băsescu dinaintea Elenei Udrea. Chiar dacă încearcă să ascundă acum orice intenție de a deveni premier, Băsescu s-a dat de gol singur cu câteva luni în urmă. De asemenea, nici candidații săi nu au spus că nu l-ar numi premier. Așadar, motivul pentru care Băsescu se eschivează este doar o tactică prin care încearcă să păstreze distanța față de candidații săi, conștient fiind că orice afișare publică față de aceștia ar însemna un eșec sigur”, a declarat vicepreședintele PLR.