Andrei Marga le explică miniştrilor de Externe din UE situaţia politică din România

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, le-a scris omologilor din statele membre UE o scrisoare cu privire la situația politică din România, în care sunt descrise circumstanțele care au condus la recentele decizii ale Parlamentului.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 20:33
Andrei Marga le explică miniştrilor de Externe din UE situaţia politică din România

Andrei Marga a trimis miniştrilor de Externe din ţările membre ale UE o scrisoare conţinând o analiză a contextului politic actual din România şi o descriere a circumstanţelor care au condus la recentele decizii ale Parlamentului.

Potrivit MAE, această informare „este menită să ofere detalii privind funcţionarea instituţiilor chemate să gestioneze acţiuni politice complexe, cum ar fi instalarea unui nou executiv, astfel încât să fie asigurată continuitatea şi predictibilitatea demersurilor de politica externă”.

În urmă cu două zile, ministrul Marga declara că „evoluţiile de pe scena politică din România sunt expresia exerciţiului democratic parlamentar şi nu fac decât să readucă funcţionarea instituţiilor reprezentative ale statului de drept în parametri constituţionali”.

CITEŞTE ŞI:

Ponta: Băsescu mă lasă fără ministru de Externe. Preşedinţia: Nu am făcut nimic împotriva lui Marga

Baconschi: Demisia lui Andrei Marga, imperativă