Angajaţii cu salarii nete de peste 14.500 de lei ar putea plăti o taxă de solidaritate

Autoritățile vor să implementeze o taxă de solidaritate pentru cei cu venituri excepționale, fiind vorba de un procent care urmează a fi analizat, a declarat joi ministrul desemnat al Finanțelor, Ionuț Mișa, la finalul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament.

29 iun. 2017, 12:40
Angajaţii cu salarii nete de peste 14.500 de lei ar putea plăti o taxă de solidaritate

„Taxa de solidaritate se va adresa în special celor cu venituri excepționale. Încercăm să nu afectăm deloc clasa de mijloc. Astăzi analizăm plafonul de minim 10 salarii minime pe economie, ceea ce înseamnă, ca cifră, 14.500 lei. Este vorba de ce depășește 14.500 lei net. Vrem să ne asigurăm că acest plafon este considerat un venit excepțional ca nu cumva să impozităm o zonă care nu ne este astăzi… Nu am definit încă procentul”, a spus Mișa.

Citește și O nouă schimbare introdusă în programul de guvernare de cabinetul Tudose: Pilonul II de pensii se desfiinţează

El a precizat că cel mai probabil din 2018 va fi implementată această taxă.

„Din analiza de astăzi, numărul persoanelor cu așa venituri este destul de mic. Se situează până în 10 procente din cei care dețin venituri”, a mai arătat ministrul desemnat al Finanțelor.