Angajata de la 112 care a preluat apelul fetei atacate în staţia Costin Georgian va fi cercetată de Parchetul Militar

Tentativa de omor de la metroul Costin Georgian si crima de la Dristor scot scheletii din dulapurile autoritatilor. Angajata de la 112 care i-a raspuns tatalui primei victime si l-a trimis sa depuna plângere scrisa, fara sa transfere apelul catre Politie, va fi cercetata penal de Parchetul Militar. Intamplarea, ce tine de domeniul absurdului, nu face decat sa completeze un lung sir de erori.

RomaniaTV.net
15 dec. 2017, 18:42
Angajata de la 112 care a preluat apelul fetei atacate în staţia Costin Georgian va fi cercetată de Parchetul Militar

O singura camera de supraveghere din cele 22 existente în statia de metrou Costin Georgian au inregistrat tentativa de omor a tinerei care a reusit sa scape dupe ce s-a luptat cu agresoarea.

Si poate, daca apelul primei victime la 112 ar fi fost tratat cu profesionalism, femeia ar fi putut fi identificata la timp si oprita sa comita o crima. Acum, dispecerul este cercetat penal, iar pe tanara care a murit pe sinele de la Dristor, nu o mai poate aduce nimeni inapoi.

Romania e tara erorilor in lant. Aceasta nu este prima nenorocire la care asistam neputinciosi si ne gandim: „oare se putea face mai mult?”

Interventia de la accidentul din zona Baicului din Capitala, urmat de un incendiu puternic în urma caruia o persoana a murit si alta a fost grav ranita, a fost întârziata din cauza unei erori de comunicare între dispecer si ehipajele operative.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca echipajele de la fata locului nu au evacuat victimele din zona incendiului si nu au evaluat starea lor, ceea ce reprezinta o încalcare a procedurilor de interventie în astfel de situatii.

Peste 60 de persoane si-au pierdut viata în urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, de la clubul bucurestean Colectiv.

Dar spitalele nu au fost pregatite sa aplice Planul Alb, care mobilizeaza personalul medical si salile de operatii, pentru astfel de situatii de urgenta, se arata intr-un raport al corpului de control al premierului. Potrivit acestuia, interventia a fost tarzie, Planul Rosu fiind declansat cu o intarziere de 18 minute, iar coordonarea in teren s-a facut haotic.

Acum, la mai bine de doi ani de la tragedie, a ramas in urma un rechizitoriu de 174 de pagini despre moarte, nepasare si erori.

Iar sirul incompetentei continua. In urma cu aproape 4 ani, pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion isi pierdeau vietile in accidentul aviatic din muntii Apuseni.

In ciuda faptului ca unul dintre telefoanele pasagerilor avea gps, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si-a dat seama abia dupa patru ore unde sunt supravietuitorii accidentului.

Radu Stroe: ministrul Transporturilor: Imi inchipui ca nu dispun de tehnologia necesara.

La 5 ore dupa ce aeronava s-a prabusit, primi care au ajuns nu au fost salvatorii, ci… cativa localnici.

Cateva luni mai tarziu, seful STS de la acea vreme, Mihai Opris este decorat de fostul presedinte Traian Basescu.