Angajaţii de la Centrul de Transfuzii Sangvine Craiova acuzaţi că au luat mită de la pacienţi, trimişi în judecată

Cei doi angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sangvine Craiova acuzaţi că au luat mită pentru a furniza unităţi de sânge unor pacienţi au fost trimişi în judecată. Cei doi ar fi primit bani, în repetate rânduri, de la aparţinători ai unor pacienţi internaţi la un spital din Craiova, precum şi de la investigatori sub acoperire pentru a facilita obţinerea de unităţi de sânge.

08 mai 2017, 13:43
Angajaţii de la Centrul de Transfuzii Sangvine Craiova acuzaţi că au luat mită de la pacienţi, trimişi în judecată

Procurorii Parchetului Tribunalului Dolj au stabilit, în urma cercetărilor, că Mihaela Oprişan, registrator medical la Centrul de Transfuzii Sangvine Craiova, ar fi comis opt infracţiuni de luare de mită, iar Cristian Cosmin Magaon, alt angajat al centrului, este acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată (patru acte materiale).

În 15 martie, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Structura Centrală şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat de Parchetul Tribunalului Dolj, l-au prins în flagrant pe Cristian Cosmin Magaon în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient pentru o intervenţie chirurgicală.

„În perioada noiembrie 2016 – martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la aparţinători ai unor pacienţi internaţi la un spital din Craiova, precum şi de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor de unităţi de sânge”, se arată intr-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cei doi craioveni sunt arestaţi la domiciliu, după ce iniţial au fost arestaţi preventiv 30 de zile.

Citeşte şi Doi angajaţi ai Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, reţinuţi pentru luare de mită