Angajaţii din penitenciare ameninţă cu grevă VIDEO

Angajaţii din penitenciare anunţă că intră în grevă. Ei sunt nemulţumiţi de orele suplimentare şi condiţiile de muncă, informează România TV.

15 sept. 2016, 10:33
Angajaţii din penitenciare ameninţă cu grevă VIDEO

Angajaţii din penitenciare anunţă că, dacă doleanţele lor nu sunt rezolvate, începând de luni vor fi organizate mitinguri săptămânale.

Lucrăm în condiţiile în care lucrăm, cu logistica pe care o ştiţi, avem unităţi vechi de 50-70 sau chiar 150 de ani, cârpim sistemul ăsta cu bani puţini şi ne facem misiunile în general bine. Prin urmare, simplul refuz al muncii suplimentare va paraliza sistemul penitenciar, ne-o asumăm, suntem decişi să mergem până la capăt şi e cazul să spunem şi de ce. Determinarea Guvernului Cioloş de a împărţi familiile ocupaţionale în şmecheri şi fraieri, putem accepta că multe persoane ne denumesc gardieni, unii ne numesc torţionari, dar niciodată nu o să acceptăm statutul de fraieri„, a declarat Ştefan Teoroc, preşedinte Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare.

Citeşte şi Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia ANP terenuri şi imobile pentru amenajarea de noi spaţii de detenţie