Angajaţii din Penitenciarul Rahova protestează luni timp de două ore

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) continuă acțiunile de protest, iar luni 100 de angajați vor participa, între orele 10,00 și 12,00, la un miting ce va avea loc în fața Penitenciarului București Rahova.

10 oct. 2016, 06:29
Angajaţii din Penitenciarul Rahova protestează luni timp de două ore

„Au trecut două săptămâni de la declanșarea acțiunilor de protest în sistemul penitenciar și nu există niciun răspuns din partea Ministerului Justiției sau a Administrației Naționale a Penitenciarelor față de problemele ridicate de noi: lipsa de personal, numărul mare de ore suplimentare, condiții improprii de muncă, neacordarea drepturilor salariale legale și discriminarea salarială față de ceilalți angajați din sistemul de apărare. Aroganța este cuvântul care caracterizează conducerea Ministerului Justiției și a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Doamna ministru Raluca Prună, drepturile noastre nu sunt o simplă opțiune! Nu ne lăsăm intimidați și vom continua acțiunile de protest până la rezolvarea favorabilă a revendicărilor noastre„, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare.

Şi sindicaliştii Omnia se declară nemulţumiţi de declaraţiile Ralucăi Prună, care a spus în plenul CSM că a minţit la CEDO privind bugetul penitenciarelor, aceştia susţinând că ministrul Justiţiei a minţit şi atunci când a spus că are capacitatea de a gestiona sistemul judiciar.

„Azi, magistraţii sunt nemulţumiţi, grefierii sunt nemulţumiţi, angajaţii penitenciarelor sunt nemulţumiţi. Doar dumneavoastră sunteţi mulţumită şi gata să vă treceţi în CV o perioadă în care n-aţi ştiut practic ce faceţi. Opinia publică este nemulţumită şi avocaţii sunt nemulţumiţi. Până şi deţinuţii sunt nemulţumiţi. Toţi din acelaşi motiv: Aţi minţit. Aţi minţit că aveţi capacitatea profesională de a gestiona sistemul justiţiei. N-o aveţi. Aţi minţit că rezolvaţi problemele din Justiţie. N-aţi făcut-o. Şi, foarte important, aţi minţit oameni care – spre deosebire de dumneavoastra – vor rămâne aici să gestioneze dezastrul pe care l-aţi patronat cu o aroganţă şi autosuficienţă rar întâlnite. Nu este de mirare că aţi minţit şi CEDO, oricât ar părea de spectaculos faptul că v-aţi autodenunţat în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Ministrul aşa-zis tehnocrat al Justiţiei a minţit cea mai înaltă instanţă europeană, şi asta la puţin timp după ce „a fost nevoie să moară oameni” pentru ca domnia voastră să ajungeţi într-un guvern. Ar trebui să vă daţi demisia, dar ar fi prea puţin pentru nivelul de impostură pe care-l reprezentaţi”, transmite sindicatul Omnia printr-un comunicat de presă.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că a minţit la CEDO că dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru şapte penitenciare, deşi în realitate Guvernul nu avea această sumă în buget, argumentând că declaraţiile “erau nişte bune intenţii.”