Angajaţii DSVSA Alba au întrerupt activitatea în semn de protest faţă de noua lege a salarizării

Angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba au întrerupt activitatea, luni, în semn de protest faţă de noua lege a salarizării, despre care susţin că le-ar diminua veniturile. Salariaţii, unii dintre ei îmbrăcaţi în halate albe, au ieşit în faţa sediului instituţiei.

29 mai 2017, 08:08
Angajaţii DSVSA Alba au întrerupt activitatea în semn de protest faţă de noua lege a salarizării

Angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au întrerupt activitatea, luni, adunându-se în faţa sediului instituţiei, unii dintre salariaţi, care lucrează în laboratoare, ieşind la protest îmbrăcaţi în halate albe.

Oamenii au coli de hârtie cu mesaje precum „Nu discriminaţi instituţiile publice” sau „Tratament egal pentru toţi angajaţii”.

Reprezentantul angajaţilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, Camelia Sârbu, a declarat că salariaţii sunt nemulţumiţi de noua lege a salarizării care, potrivit analizelor făcute de aceştia, le-ar reduce veniturile cu până la 20-25%, scrie NEWS.RO.

Camelia Sârbu a mai spus că angajaţii DSVSA sunt nemulţumiţi şi de discriminarea care ar exista în noul proiect al legii salarizării între personalul contractual şi funcţionarii publici în ceea ce priveşte recunoaşterea unor drepturi.

Activitatea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba este întreruptă, fiind oprite toate activităţile, inclusiv cea cu publicul.

Citeşte şi LEGEA SALARIZĂRII intră luni în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional pentru acest proiect