GREVĂ generală la METROU la sfârşitul lunii septembrie. Ar putea urma RATB

Sindicaliştii de la Metrou au anunţat că vor întrerupe lucrul din data de 30 septembrie. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salariile pe care le au şi de bugetul companiei, informează România TV. Şi sindicatele de la RATB vor să intre în grevă alături de cei de la Metrou. Mai mult, angajaţii din transporturi şi servicii publice vor picheta joi sediul Guvernului.

04 sept. 2013, 08:25
GREVĂ generală la METROU la sfârşitul lunii septembrie. Ar putea urma RATB

Sindicaliştii ameninţă cu grevă de avertisment pe 17 septembrie, de la ora 4.00 până la ora 6.00, adică doar două ore. Din data de 30 septembrie urmează însă declanşarea grevei generale, care nu se ştie însă cât timp va dura. Astfel, bucureştenii nu vor putea circula cu metroul de dimineaţă şi până la ora 16.00, potrivit liderului sindical de la Metrou, Ion Rădoi.

O altă veste proastă pentru bucureşteni este că şi sindicatele de la RATB vor să intre în grevă cu cei de la Metrou.

Sindicaliştii de la Metro şi RATB sunt foarte nemulţumiţi de stagnarea salariilor şi de refuzul conducerii de la Metrou de a majora salariile. O altă nemulţumire a acestora este că de la 31 martie angajaţii de la Metrou nu mai au niciun contract colectiv de muncă.

Mai mult, sindicaliştii din transporturi şi servicii publice, membri ai Federaţiei „ATU – România”, vor picheta joi sediul Guvernului, între orele 12.00 şi 14.30, potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice „ATU – România”, Ion Rădoi.

Tot joi vor fi pichete de protest ale sindicaliştilor în mai multe judeţe, la sediile prefecturilor.

Citeşte şi Descoperire BIZARĂ într-un METROU. Conductorul a rugat pasagerii să PĂRĂSEASCĂ vagonul IMEDIAT