Angajaţii Primăriei Capitalei nu-şi primesc salariile din cauza arestării lui Sorin Oprescu

Angajaţii Primăriei Capitalei, ai Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane şi ai Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti nu îşi vor primi salariile la timp din cauza arestării primarului Sorin Oprescu, care este ordonator principal de credite şi ar trebui să semneze ordinele de plată.

11 sept. 2015, 08:08
Angajaţii Primăriei Capitalei nu-şi primesc salariile din cauza arestării lui Sorin Oprescu

Banii pentru salarii există în conturi. Este vorba despre 1300 de angajaţi din Primăria Capitalei şi instituţii subordonate. La nivelul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane şi Centrului Cultural Palatele Brancovenesti nu există directori care să poată ordonanţa plăţile pentru virarea pe carduri a fondului de salarii. Imediat ce decizia de arestare preventivă a Primarului General va fi comunicată Prefectului, acesta va emite ordinul de suspendate a lui Sorin Oprescu din functia de primar general. In aceeaşi zi sau în ziua următoare, CGMB se va întruni şi va decide cine dintre viceprimari va prelua funcţia de primar. Vom găsi o soluţie ca salariile să ajungă la angajaţi„, a declarat viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea, la România TV.

CITEŞTE ŞI Dezvăluiri din celula lui Sorin Oprescu. Ce a cerut primarul arestat al Capitalei

Angajații Primăriei își vor primi salariile săptămâna viitoare. Am avut o discuție cu ei, oamenii au înțeles, le-am mulțumit, este o situație din care nu avem ieșire. Le vor primi în cursul săptămânii viitoare”, a precizat Pieptea.

Potrivit acestuia, este vorba despre 1.300 de angajați din aparatul propriu de la Primăria Municipiului București, Administrația Cimitirelor și Palatele Brâncovenești.

Cornel Pieptea spune că nu crede că luni se va convoca Consiliul General al Municipiului București, ci marți.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat duminica trecuta pentru 30 de zile pentru luare de mita. Dupa arestarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, se declanseaza automat procedura de suspendare din functie a edilului. Potrivit legii administratiei publice locale, instanta trebuie sa comunice prefectului Bucurestiului decizia de arestare, iar prefectul trebuie sa constate prin ordin suspendarea mandatului. Apoi, Ordinul este comunicat Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar forul alege prin vot secret un inlocuitor dintre cei doi viceprimari ai Capitalei.

Cornel Pieptea, unul dintre viceprimarii Capitalei, a anuntat miercuri ca nu vrea sa asigure interimatul in locul primarului general.

Nu sunt interesat de preluarea acestei funcţii. Viitorul primar general va trebui să se dedice 24 de ore din 24, iar situaţia mea familială nu îmi permite acest lucru. Am două fetiţe mici şi trebuie să le dedic timp„, a precizat Pieptea la România TV.