Angela Ciochină a sfârşit singură, uitată de toţi. Drama unei artiste de aur a muzicii româneşti

Fără nimeni alături, imobilizată la pat şi uitată de toţi. Aşa a sfârşit Angela Ciochină, una dintre cele mai frumoase voci ale muzicii uşoare româneşti. Artista, care s-a chinuit ani de zile cu gândul pierderii întregii familii, dar şi măcinată de boli, s-a stins la doar 60 de ani, în apartamentul său din Bucureşti. Cântăreața Angela Ciochină a fost condusă joi pe ultimul drum. Mulţi dintre colegii de breaslă au uitat-o şi nu au trecut pe la căpătâiul ei să-şi ia rămas bun.

RomaniaTV.net
09 iul. 2015, 12:40
Angela Ciochină a sfârşit singură, uitată de toţi. Drama unei artiste de aur a muzicii româneşti

Artistă desăvârşită şi profesoară sclipitoare de muzică, Angela Ciochină a primit lovitură după lovitură de la viaţă, în ultimii ani. Întâi i-au murit toate rudele, apoi s-a îmbolnăvit grav.

„Au murit mama şi sora…toată familia a murit, părinţii şi sora mea, m-am retras să rezolv acolo treburile gospodăreşti şi s-a întâmplat necazul, am rămas aşa cum mă vedeţi, din păcate”, povestea Angela Ciochina.

Dărâmată de boală, medici şi prieteni au luptat alături de Angela Ciochină, în speranţa unei recuperări miraculoase.

„Medicii speră să fie totul în regulă, eu sunt cea care simt că mă voi face bine, dumnealor sunt prea fini să se laude cu meritele dumnealor, i-am spus dlui doctor Şuba, l-am lăudat de multe ori”, povestea intr-un interviu artista.

Angela Ciochină reuşise însă, cu ajutorul medicilor, să îşi revină. Se putea ridica din pat şi chiar făcuse un prim pas pe picioarele ei.

Din păcate, viaţa între spitale o făcuse pe Angela Ciochină să uite de toate lucrurile care îi plăceau cândva: natura, păsările, aerul curat, oamenii. Artista a murit cu un mare regret: că nu a avut o familie a ei. Singura ei căsătorie a durat doar o lună şi nu a avut copii. Minunea pe care o sperau toţi nu s-a mai petrecut. După 6 ani de luptă cu boala, Angela Ciochină s-a dat bătută. A murit acum două zile, la doar 60 de ani. Singură, fără familie, fără prieteni, fără fani alături. Doar cu menajera, care a găsit-o fără suflare.

Angela Ciochină a fost condusă joi pe ultimul drum, de câteva rude şi cunoştinţe vechi. Colegii de scenă au uitat de ea. Oameni pe care i-a cunoscut în tinereţe au venit să îi pună o floare la căpătâi, între ei şi bibliotecara de la liceul unde a studiat artista.