Angela Merkel, huiduită în Saxonia, de manifestanţii de la un centru pentru refugiaţi

Cancelarul german Angela Merkel a fost huiduită miercuri de manifestanți la sosirea la un centru de refugiați din Heidenau (Saxonia, est), teatrul unor ciocniri orchestrate de extrema dreaptă la sfârșitul săptămânii trecute, informează AFP și DPA, citate de Agerpres.

26 aug. 2015, 12:19
Angela Merkel, huiduită în Saxonia, de manifestanţii de la un centru pentru refugiaţi

Circa 200 de persoane au huiduit-o pe șefa guvernului german, pe care au numit-o ‘trădătoare’, și au strigat sloganuri precum ‘noi suntem haita’, cu referire la declarațiile făcute de vicecancelarul social-democrat Sigmar Gabriel pentru a denunța acțiunile extremei drepte în acest mic orășel de lângă Dresda week-end-ul trecut.

Pe drumul care duce la centrul de refugiați, numeroase vehicule au trecut miercuri claxonând, au informat jurnaliști AFP prezenți la fața locului. Potrivit agenției DPA, extrema dreaptă a făcut apel la organizarea unei astfel de acțiuni pe rețelele sociale pentru a protesta împotriva vizitei cancelarului german, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Angela Merkel: Europa are nevoie de un nou sistem pentru solicitanţii de azil

Grupul de protestatari a fost înconjurat de poliție. Ei i-au criticat de asemenea pe jurnaliști, prezenți în număr mare pentru vizita cancelarului, folosind termenul ‘Lügenpresse’ (‘presă înșelătoare’) împrumutat de la mișcarea anti-islam Pegida (Mișcarea patrioților europeni împotriva islamizării Occidentului), care a reunit în Saxonia 25.000 de persoane la mijlocul lunii ianuarie în cadrul unor manifestații.

În timpul vizitei, la care presa nu are acces, Merkel urma să se întâlnească cu refugiați, personalul de la centru și cu reprezentanți ai forțelor de ordine.