Angela Merkel RENUNŢĂ la vacanţă pentru PRIMA DATĂ. Soţul ei pleacă în munţi. Ce se i se întâmplă cuplului de la Berlin

Cancelarul german Angela Merkel a renunţat să mai plece în concediul de vară din cauza problemelor pe care le are în guvernull său. Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când Merkel nu pleacă în vacanţa de vară şi face acest sacrificiu pentru a împiedica guvernul să se prăbuşească.

18 iul. 2018, 17:49
Angela Merkel RENUNŢĂ la vacanţă pentru PRIMA DATĂ. Soţul ei pleacă în munţi. Ce se i se întâmplă cuplului de la Berlin

Merkel, în vârstă de 64 de ani şi soţul ei, Joachim Sauer, obişnuiau să plece în vacanţa de vară în sudul Tyrolului, în fiecare an, din 2008 încoace. De data aceasta, numai Sauer – cel de-al doilea soţ al Angelei Merkel – va pleca în vacanţă.

Oficial, Merkel a explicat că şi-a anulat vacanţa din cauza „angajamentelor politice”, informează Ansa. Biroul cancelearului german a precizat că „în ceea ce priveşte angajamentele private ale Cancelarului, nu oferim informaţii”.

Presa germană a mai informat că profesorul Sauer, în vârstă de 69 de ani, va petrece vacanţa luna aceasta într-un sat montan din Italia – Unterm Ortler – împreună cu unul dintre fiii săi din primul mariaj al lui.

Marţi, cuplul a sărbătorit ziua de naştere a Angelei Merkel, care a împlinit 64 de ani, în cadrul unui dineu la care au fost invitaţi şi câţiva prieteni, în Berlin.

Merkel nu a scăpat de griji şi trebuie să facă faţă acum furtunilor politice din Germania, atât din partea opoziţiei, cât şi din cea a aliaţilor guvernamentali.

Cancelarul german luptă pentru viaţa sa politică aflată pe marginea prăpastiei după scandalurile privind imigraţia. Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a abordat cu duritate problema migraţiei în Germania şi în Europa, fiind la un pas de răsturnarea guvernului de la Berlin.