Angelique Kerber a câştigat turneul WTA de la Stuttgart

Jucătoarea germană de tenis, Angelique Kerber, a câștigat turneul WTA de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare de 731.000 dolari, în finala căruia învins-o duminică în trei seturi, 3-6, 6-1, 7-5, pe daneza Caroline Wozniacki, cea care o eliminase în semifinale pe reprezentanta României, Simona Halep.

26 apr. 2015, 17:04
Angelique Kerber a câştigat turneul WTA de la Stuttgart

Angelique Kerber a câștigat turneul WTA de la Stuttgart. Kerber a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-1, 7-5, după două ore şi patru minute, pe Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 4 şi poziţia a cincea în ierarhia mondială. Pentru acest succes, Kerber a fost recompensată cu un cec în valoare de 100.000 de euro și un automobil sport oferit de Porsche, sponsorul competiției de la Stuttgart, potrivit Agerpres.

La 27 de ani, Angelique Kerber, ocupanta locului 14 mondial, și-a trecut în palmares al doilea titlu al sezonului, după succesul înregistrat în urmă cu o săptămână la Charleston (SUA), și al 5-lea din cariera sa în circuitul WTA.

La turneul de la Stuttgart a participat şi Simona Halep, a doua favorită a competiţiei şi locul 3 WTA, ea fiind învinsă de Caroline Wozniacki în semifinale. În urma acestei performanţe şi a eliminării rusoaicei Maria Şarapova în turul doi la Stuttgart, Halep va reveni de luni pe poziţia a doua a clasamentului mondial.