Anghel Iordănescu: „Sper ca această calificare la Euro să aducă multe schimbări în fotbalul românesc”

Reprezentativa de fotbal a României a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, şi s-a calificat la turneul final care va avea loc în Franţa.

RomaniaTV.net
11 oct. 2015, 18:07
Anghel Iordănescu: „Sper ca această calificare la Euro să aducă multe schimbări în fotbalul românesc”

Anghel Iordănescu a salutat o „victorie pentru fotbalul românesc” şi şi-a cerut scuze că România nu a obţinut calificarea de la Bucureşti, de la meciul cu Finlanda. „Sper ca această calificare să aducă schimbări în fotbalul românesc, avem nevoie de ele„, a spus selecţionerul după meci, refuzând să precizeze dacă va rămâne pe banca tricolorilor şi la Euro 2016. 

EURO 2016. Când are loc tragerea la sorţi şi cum poate arăta grupa ROMÂNIEI

„Le mulţumesc băieţilor pentru că au făcut un joc bun, au făcut risipă de efort, şi din punctul meu calificarea din ţară ar fi fost meritată”, a declarat Anghel Iordănescu la finalul partidei.

„Am mai spus-o şi o repet. Din punctul nostru de vedere, ne doream încă de la Bucureşti să asigurăm calificarea. Am plecat ofensiv, cu pressing, cu apărare avansată. Din păcate, mingea s-a încăpăţînat şi n-a vrut să intre în poartă. Nu au fost nişte preliminarii grele, zic eu că au fost şi perioade cînd aveam echipa obişnuită cu performanţă şi tot au fost momente grele. Le-am depăşit atunci, le-am depăşit şi acum, iar eu cred că fotbalul românesc avea nevoie de această calificare”, a mai spus Iordănescu