ANI: Fostul manager al Spitalului „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, că fostul manager al Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara Bende Barna-Gavril s-a aflat în conflict de interese după ce, în calitate de director al spitalului, a semnat cinci contracte de achiziţii cu o firmă al cărei acţionar este soţia sa.

RomaniaTV.net
13 iun. 2017, 09:11
ANI: Fostul manager al Spitalului „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, în conflict de interese

Potrivit ANI, Bende Barna-Gavril a semnat cinci contracte de prestări servicii medicale între Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, al cărui manager era, şi S.C. Clinica de Diagnostic Phoenix S.R.L., societate comercială cu care S.C. Ecorad Medica S.R.L. avea încheiat contract de prestării servicii medicale pe o perioadă de 12 luni cu plată lunară în cuantum de 5.500 lei.

Citeşte şi Deputaţii au modificat Codul Penal. Sintagma „conflict de interese” a fost înlocuită

Conform ANI, soţia fostului director al spitalului este administrator şi asociat unic al S.C. Ecorad Medica S.R.L., astfel că acesta s-a aflat în conflict de interese.

„Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai spun reprezentanţii ANI.