ANOMALII meteorologice în mijlocul iernii. S-a înregistrat cea mai CALDĂ DIMINEAŢĂ de 19 ianuarie

În multe zone din ţară, dimineaţa zilei de 19 ianuarie 2015 a fost cea mai caldă înregistrată la această dată în ultima jumătate de secol. În jurul orei 10.00, se înregistrau până la 12 grade în sudul Banatului şi temperaturi pozitive în aproape toată ţara.

19 ian. 2015, 09:14
ANOMALII meteorologice în mijlocul iernii. S-a înregistrat cea mai CALDĂ DIMINEAŢĂ de 19 ianuarie

Pentru mai multe localităţi din vest, nord-vest, dar şi din sud, în Dealurile Subcarpatice, luni, 19 ianuarie, a fost consemnată drept cea mai caldă dimineaţă de 19 ianuarie din ultimii 50 de ani, informează România TV.

Astfel, în Caransebeş, luni în jurul orei 10.00, se înregistrau 8,6 grade Celsius, iar în Mangalia 7,5 grade. Mai cald a fost însă în Moldova Veche, unde mercurul a urcat în termometre până la 10,2 grade şi în Oraviţa unde au fost 11,9 grade Celsius.

Temperaturile minime au fost ridicate cu cel puţin 10 grade Celsius pentru ce ar fi trebuit să aducă a doua decadă a lunii ianuarie în zona ţării noastre, asta pe fondul cerului acoperit de nori şi a prezenţei unei mase de aer cald.

Temperaturile ridicate vor continua până la sfârşitul săptămânii.

PROGNOZA METEO. LUNI vremea ramane calda pentru aceasta perioada in aproape toata tara, meteorologii prognozeaza maxime cuprinse in general intre 2 grade in Moldova si 11, 12 grade in Dealurile de vest, izolat poate si in sud si sud-est. Cerul va fi incarcat de nori si ploua pe arii extinse in vest, in nord si in centru si doar pe arii restranse in celelalte regiuni. La munte vor fi si lapovite si ninsori. Izolat vor fi conditii de formare a poleiului. Ceata ramane de interes, local in sud si in est, mai ales dimineata, iar vantul are intensificari pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Si pentru bucuresteni saptamana incepe cu vreme calda pentru data din calendar, meteorologii anunta 8, chiar 9 grade dupa-amiaza. Cerul va avea innorari insa numai trecator cresc sansele sa ploua, iar dimineata ar putea fi ceata.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile