ANP: Se analizează posibilitatea ca angajaţi ai Penitenciarului Iaşi să fie detaşaţi temporar la Penitenciarul Vaslui

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, miercuri seară, că analizează posibilitatea ca angajaţi ai Penitenciarului Iaşi să fie detaşaţi temporar la Penitenciarul Vaslui, unde sunt doar 244 de angajaţi, în condiţiile în care sunt 744 de deţinuţi.

25 apr. 2018, 19:32
ANP: Se analizează posibilitatea ca angajaţi ai Penitenciarului Iaşi să fie detaşaţi temporar la Penitenciarul Vaslui

Conform ANP, ulterior relocării recente a peste 550 de deţinuţi către alte penitenciare, la Penitenciarul Iaşi se află în prezent 637 de deţinuţi, activităţile fiind asigurate de 414 angajaţi. Penitenciarul Vaslui, la un efectiv de 774 de persoane private de libertate, este deservit doar de 244 de angajaţi.

„În acest context, administraţia centrală analizează oportunitatea ca un număr de 18 angajaţi ai Penitenciarului Iaşi să fie detaşaţi, temporar, în condiţiile legii, la Penitenciarul Vaslui, ca măsură pentru sprijinirea activităţilor operative, de reintegrare socială, precum şi pentru reducerea acumulării de ore suplimentare. La acest moment, din perspectiva personalului încadrat, raportat la numărul de deţinuţi custodiaţi, Penitenciarul Iaşi se situează peste standardele de personal aprobate la nivelul sistemului penitenciar. Menţionăm că detaşarea personalului din sistemul administraţiei penitenciare se dispune în interesul instituţiei publice în care urmează să-şi desfăşoare activitatea, pentru cel mult 6 luni într-un an”, precizează ANP.

În 4 aprilie, sindicaliştii din ANP au anunţat că peste 450 de deţinuţi de la Penitenciarul Iaşi au fost evacuaţi dintr-un imobil al închisorii din cauza pericolului ca acesta să se prăbuşească. Ulterior, ANP a precizat că este vorba despre un imobil vechi, construit în anii ’50, care va intra într-un proces de modernizare, astfel că o parte a deţinuţilor cazaţi în acest spaţiu – aproximativ 500 de persoane – au fost transferaţi în alte penitenciare din ţară.