ALERTĂ în magazine. Şase tone de SALAM EXPIRAT depistate pe rafturile unui lanţ de supermarketuri

În urma unei reclamaţii, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului a găsit peste şase tone de salam afumat cu termenul de valabilitate prelungit. Produsul era importat, dar ambalat în România, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
21 feb. 2014, 09:18
ALERTĂ în magazine. Şase tone de SALAM EXPIRAT depistate pe rafturile unui lanţ de supermarketuri

Şase tone de salam afumat cu data de expirare modificată au fost retrase dintr-un lanţ de supermarketuri. Produsul urma să expire pe 24 februarie, însă la ambalare, termenul a fost prelungit până în luna aprilie 2014.

„Pe paleţii intraţi în ţară pe data de 17 februarie reieşea că data de expirare este 24 februarie, însa la raft termenul de valabilitate este aprilie 2014, ceea ce înseamnă că ambalatorul modifică data durabilităţii minimale şi astfel vorbim despre un produs nesigur”, a declarat Mirona Daia, director supraveghere şi control ANPC.

„În urma controlului de dimineaţă, colegii au retras definitiv de la comercializare 1800 de kg, iar la ambalator, pentru că nu s-au pus la dispoziţie acte de provenienţă, s-au pus sub sechestru 4300 kg. Vorbim de capete de salam„, a mai declarat Mirona Daia.