ANPC a amendat Banca Românească pentru încasare NELEGALĂ de COMISIOANE

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a amendat Banca Românească cu 40.000 lei, pentru încasare nelegală de comisioane și a obligat banca să modifice 27.000 contracte până pe 3 septembrie, a declarat luni, într-o conferință de presă, Marius Dunca, președintele ANPC.

10 aug. 2015, 13:27
ANPC a amendat Banca Românească pentru încasare NELEGALĂ de COMISIOANE

Acesta a spus că este vorba despre două tipuri de credite, respectiv unul ipotecar și unul de nevoi personale, pentru care banca a încasat unele comisioane, începând din 2010, modificând contractele originale din 2006.

Poziţia Banca Românească:

„Am luat act de decizia ANPC și dorim să facem câteva precizări cu privire la modul în care instituția a interpretat implementarea Ordonanței de Urgență 50/2010 de către Banca Românească. Implementarea OUG 50 de către Banca Românească a avut drept scop alinierea denumirii comisioanelor, conform cadrului legislativ, dar păstrând esența economică a acestora. Mai mult, Banca Românească nu a comisionat adițional clienții ai căror contracte au fost modificate în 2010.

În acest moment, am inițiat demersul de contestare a proceselor verbale și a ordinelor emise de ANPC pentru spețele menționate în cadrul deciziei instituției, rezervându-ne dreptul ca, în funcție de soluția judecătorească, să reversăm operațiunile efectuate în urma implementării măsurilor ANPC și să evaluăm consecințele economice ale acestor măsuri cu inițierea unor proceduri judiciare de recuperare”, se arată în comunicatul Banca Româneasca.