Antenele de telefonie, pericol pentru sănătate. Decizie fără precedent într-o instanţă din România

Judecătoria sectorului 1 a stabilit desființarea unei antene de telefonie de pe un bloc din Reșița după ce asociația de proprietari a blocului a acuzat că tehnologiile antenei le poate afecta sănătatea.

08 dec. 2016, 10:19
Antenele de telefonie, pericol pentru sănătate. Decizie fără precedent într-o instanţă din România

O companie de telefonie mobilă a fost obligată de instanţă să demonteze antenele de pe terasa unui bloc. Motivul ar fi acela că acestea afectează sănătatea oamenilor.

Potrivit România TV, o asociaţie de proprietari din Reşiţa a dat în judectă o companie de telefonie mobilă cerând că aceasta să îşi ia de pe terasa blocului antenele GSM pentru că acestea nu sunt sigure pentru sănătatea celor care locuiesc în proximitatea lor. Judecătoria sectorului 1 a dat dreptate proprietarilor şi a oblogat firma ca pe banii ei să demonteze antenele în cel mult 60 de zile.

Decizia nu este însă definitivă.

În ultimul timp au fost discuţii despre muntarea acestor antene undeva în afara oraşului tocmai pentru ca oamenii să nu fie afectaţi de câmpurile electromagnetice.

Există însă şi reversul medaliei, dacă acest lucru se întâmplă, România riscă să iasă din topul ţărilor cu internet de mare viteză.