Antonescu: Vizita lui Ponta în SUA vizează reafirmarea datelor mari ale relaţiei româno-americane

Premierul român Victor Ponta va face o vizită în SUA care  vizează reafirmarea datelor mari ale relaţiei româno-americane.

RomaniaTV.net
20 oct. 2013, 16:31
Antonescu: Vizita lui Ponta în SUA vizează reafirmarea datelor mari ale relaţiei româno-americane

„Nivelul vizitei, odată ce premierul va avea întâlnire cu vicepreşedintele Biden, este asigurat, este un nivel normal, un nivel maxim pentru un prim ministru într-o ţară cu Constituţia României, e foarte important, până la urmă conţinutul politic îl putem ghici, reafirmarea datelor mari ale relaţiei româno-americane, nu am emoţii în nicio privinţă. E foarte important însă ce va discuta premierul cu reprezentanţii marilor companii pe care am înţeles că urmează să îi întâlnească şi sigur că în funcţie şi de conţinutul acestei discuţii putem să tragem concluzii în legătură cu efectele acestei vizite„, a declarat Crin Antonescu postului de televiziune B1TV, citat de Agerpres.

În altă ordine de idei, referitor la relatările din presă privind această vizită, preşedintele Senatului a semnalat tendinţe divergente. „Unii au sperat că poate-poate nu mai e primit, ca să facă din asta o tragedie şi un semnal al marii puteri şi e nedemn din partea celor care fac acest lucru, alţii pesemne, în partea cealaltă, o prezintă ca pe realizarea, împlinirea năzuinţei de secole a poporului român, ceea ce iar e o exagerare”, a adăugat Antonescu.

Premierul Victor Ponta va începe luni o vizită oficială de trei zile în SUA, şeful Executivului urmând a avea întrevederi cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, cu vicepreşedintele american Joe Biden, la Casa Albă, cu congresmeni şi cu reprezentanţi ai mai multor companii americane – ExxonMobil, Chevron, Motorola, IBM şi HP.