Antonescu, despre votul pe care i-l va acorda Traian Băsescu în turul II la prezidenţiale: O opţiune corectă

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Traian Băsescu referitoare la faptul că l-ar vota pe Crin Antonescu într-un eventual tur II al prezidenţialelor în care s-ar confrunta cu Victor Ponta, preşedintele PNL a spus că şeful statului ar avea o opţiune corectă.

21 nov. 2013, 13:37
Antonescu, despre votul pe care i-l va acorda Traian Băsescu în turul II la prezidenţiale: O opţiune corectă

„Este o declaraţie normală şi o opţiune corectă. Are omul drept de vot, şi-l foloseşte cum vrea, dar nu-mi construiesc candidatura la preşedinţie pe baza votului lui Traian Băsescu”, a declarat Crin Antonescu.

Întrebat dacă vede afirmaţia preşedintelui ca o tentativă de a învenina relaţiile în USL sau o aserţiune sinceră, Antonescu a răspuns: „O fi sinceră. Este o alegere corectă, dar nu cred că va fi în această situaţie pentru că USL va avea un singur candidat”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că între Victor Ponta şi Crin Antonescu în turul doi la prezidenţiale nu va ezita să pună votul pe liberal, pentru că deşi aceştia sunt „două belele”, liderul PNL „măcar nu minte de dimineaţă până seara”.

Băsescu spune că Ponta şi Antonescu sunt ‘două belele’ pentru România, dar că nu va ezita să-l voteze pe liberal, dacă între cei doi se va da lupta finală pentru Cotroceni

„Dacă va fi de ales între Ponta şi Antonescu la prezidenţiale, nu voi ezita să pun votul în urnă pentru Antonescu. Îi ştiu acum pe amândoi. Antonescu nici nu s-a făcut profesor doctor, nici nu a minţit de dimineaţa până seara. Amândoi sunt două belele pentru România. Şi incompetenţi, şi cu o reputaţie proastă. Dar dacă se va ajunge aici şi domnii ăştia de pe dreapta vor tot sta să se pândească, să facă alegeri interne, se va ajunge la poziţia Ponta – Antonescu. Dacă dreapta va fi atât de relaxată încât să dea senzaţia că nu poate face nimic, se va juca în doi la prezidenţiale, cu USL rupt sau nedrept, dacă dreapta va fi atât de lipsită de înţelepciune”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Şeful statului i-a avertizat pe foştii săi colegi din PDL că nu au nicio şansă să bată PNL la europarlamentare: „Spunea un coleg din fostul meu partid că o să bată PNL. S-o credeţi voi, băi băieţi” Cu un consiliu sau două judeţene câte mai are PDL, mă îndoiesc că vor face faţă la europarlamentare, dar ei acum sunt frământaţi de alte probleme, de cine e preşedinte. Cea mai mare greşeală ar fi să rateze semnalul de la europarlamentare. Dacă vor rămâne lucrurile aşa cum sunt, mă voi apropia cât pot de PMP, în speranţa că vom construi un partid care să crească”, a completat Băsescu.