Antonescu: Nu mi-am schimbat părerea despre viaţa şi opera lui Băsescu. Dar nu susţin suspendarea

Crin Antonescu, fostul lider al PNL, a declarat că nu susţine suspendarea preşedintelui Traian Băsescu în acest moment. Antonescu a mai spus că suspendarea putea fi realizată mai demult, motive erau, dar nu acum, întrucât acum are un iz electoral profund.

08 sept. 2014, 17:00
Antonescu: Nu mi-am schimbat părerea despre viaţa şi opera lui Băsescu. Dar nu susţin suspendarea

„Nu mă interesează ce i-ar conveni domnului Băsescu. Eu am vorbit despre domnul Tăriceanu. Eu nu votez aşa ceva, nu votez suspendarea, nu ştiu ce va decide ACL, eu nu votez aşa ceva. Nu mi-am schimbat părerea despre viaţa şi opera lui Băsescu. Dar nu susţin suspendarea. Nici PSD-ul nu va susţine aşa ceva, să vă amintiţi de opinia mea. Dacă vorbim de încălcări ale Constituţiei, singurul motiv ar putea fi activitatea îndelungata a domnului Băsescu în sprijinul unui partid. Dar eu vă întreb când se îmbrăca domnul Băsescu în tricou PMP? Acum câteva luni. De ce-l suspendăm acum, la atâta timp? Iar ce mai afirmă domnul Tăriceanu, că domnul Băsescu e necivilizat, nu are nicio legătură cu Constituţia. Din acest motiv, eu nu cred că PSD şi Ponta vor susţine suspendarea. Desigur, vor spune că eu sunt băsist, că Iohannis e băsist, dar ei nu vor vota”, a declarat Crin Antonescu, în direct la România TV.

De asemenea, Crin Antonescu a mai spus că presupusul telefon dat de Băsescu la Bruxells ar fi un motiv caraghios.

„Acum e un zor electoral pentru domnul Ponta, pentru domnul Tăriceanu. Dreptatea asta putea fi făcută cu totul altfel în aceşti doi ani. Dar această măgărie nu o înghit. Telefonul dat de Băsescu la Juncker e un motiv caraghios. Mai ales că de multe ori Ponta şi PSD au spus că Băsescu nu e băgat în seamă la Bruxelles. Deci nu există fapta, nu are niciun impact fapta”, a mai spus Antonescu.