Antonescu: Revenim, la Cameră, la votul pe liste, vor fi maximum 300 de deputaţi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în USL s-a decis modificarea Legii electorale astfel încât la Cameră să se revină la votul pe listă, urmând să fie maximum 300 de deputaţi.

13 ian. 2014, 10:20
Antonescu: Revenim, la Cameră, la votul pe liste, vor fi maximum 300 de deputaţi

Antonescu a declarat că în şedinţa USL s-a decis modificarea Legii electorale, numărul maxim de parlamentari din Camera Deputaţilor urmând să fie de 300.

Când liderilor USL li s-a amintit că reducerea numărului de parlamentari la 300 a făcut obiectul referendumului din 2007, convocat de către preşedintele Traian Băsescu, Antonescu a răspuns: „Nu am prevăzut un număr maxim de 300 pentru a-i da satisfacţie lui Traian Băsescu. Considerăm că este o cifră potrivită. Vom trece şi în Constituţie acest lucru pentru a evita fluctuaţiile care au dus la un număr prea mare în actualul Parlament”.

VEZI ŞI Antonescu: ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2014, la începutul lunii noiembrie

De asemenea, potrivit lui Antonescu, USL a decis revenirea la formula proporţionalităţii directe pentru alegerea Camerei, adică la votul pe liste.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, la B1 TV, că nu exclude posibilitatea repetării referendumului privind Parlamentul unicameral, care ar putea fi organizat în primul tur al alegerilor prezidenţiale.