Antonescu: Romeo Stăvărache se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie VIDEO

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, afirmă că primarul Bacăului, Romeo Stavarache, se bucură până la proba contrarie de prezumţia de nevinovăţie, susţinând că nimeni nu crede şi nu a bănuit vreodată că Romeo Stavarache poate să desfăşoare activităţi ilegale, informează Agerpres.

27 iun. 2014, 12:51
Antonescu: Romeo Stăvărache se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie VIDEO

‘Pentru mine Romeo Stavarache, ca şi orice alt om, până la proba contrarie se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Nici eu şi nu cred că există vreun coleg de-al meu care să fi bănuit vreodată că Romeo Stavarache poate să desfăşoare activităţi ilegale. Repet, până la proba contrarie el a fost un om care şi-a construit tocmai în Bacău şi în partid reputaţia pentru o imagine de om cinstit. Al doilea lucru, este evident că justiţia îşi va continua cercetările şi nu vreau să mă pronunţ şi nu am cum să mă pronunţ în locul justiţiei’, a declarat Crin Antonescu la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente.
El a salutat decizia lui Stavarache de a nu participa la Congresul PNL, punctând că ar fi fost ales ‘cu siguranţă’ vicepreşedinte.

‘Salut decizia lui Romeo Stavarache care avea toate drepturile din lume să vină la acest Congres, să candideze la acest Congres, ar fi fost cu siguranţă ales vicepreşedinte la acest Congres. El a făcut un gest pentru partid, pentru care eu în calitate de coleg şi noi toţi îi mulţumim’, a afirmat Antonescu.

Instanţa Curţii de Apel Bacău a decis, joi seara, eliberarea imediată, sub control judiciar, a primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, după ce primarul fusese reţinut joi pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârşirea a 5 infracţiuni de luare de mită, după ce a cerut bani de la oameni de afaceri, pentru a le acorda contracte din bani publici.