Antonescu: „Tăriceanu nu este înscris legal, statutar”. Ce prevede Statutul PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, că senatorul Călin Popescu-Tăriceanu nu este reînscris legal în partid, punctând că la Satu Mare s-a procedat ilegal.

RomaniaTV.net
23 mai 2014, 07:41
Antonescu: „Tăriceanu nu este înscris legal, statutar”. Ce prevede Statutul PNL

Nu este înscris legal, statutar, pentru că o prevedere extrem de explicită a statutului spune că un cetăţean se poate înscrie în PNL – şi îi aşteptăm pe toţi cetăţenii, chiar mulţi s-au înscris în ultimele zile – la organizaţia din localitatea pe raza căreia domiciliază sau în care are serviciul. Nu este cazul, dl Tăriceanu nu domiciliază acolo. Şi acolo s-a procedat ilegal. Grupuri de oameni apropiaţi lui Ovidiu Silaghi după 20 de ani de conducere de către Ovidiu Silaghi a acestei organizaţii, o majoritate dintre aceştia s-au strâns, dânşii susţin un candidat PSD, Silaghi fiind candidat PSD. Singurul lucru care contează nu este nici că dl Tăriceanu face atâtea piruete de i se văd desuurile roşii şi subţiri, contează că în Satu Mare alegătorii liberali, o mână de primari sunt în acest moment trişaţi pe faţă”, a spus Antonescu, citat de Agerpres.

STATUTUL PNL prevede că „dobândirea calităţii de membru al Partidului Naţional Liberal se face în temeiul hotărârii de validare a Biroului Politic Local pe baza unei cereri adresate preşedintelui organizaţiei locale în raza căreia domiciliază, îşi are reşedinţa sau îşi desfăşoară activitatea solicitantul şi aprobată de Biroul Politic Teritorial„.

Pe de altă parte, Antonescu i-a rugat pe liberalii din Satu Mare să aibă răbdare, arătând că după europarlamentare va fi pusă o conducere statutară la această organizaţie care să răspundă ‘cuplului Silaghi-Ştef’.

Antonescu a catalogat demersul lui Tăriceanu drept o ‘trecere frauduloasă înapoi în partid’ şi a subliniat că el nu îl va primi pe acesta în PNL. De asemenea, liderul liberalilor a spus că organizaţiile PNL din Girugiu, Caraş Severin, Braşov şi Călăraşi bat PSD la europarlamentare.

Călin Popescu Tăriceanu: Sunt membru PNL şi NU EXCLUD să redevin preşedintele partidului

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat că pasul făcut de Tăriceanu este un pic greu de înţeles.

‘Acum, cu trei zile înainte de închiderea jocurilor pentru europarlamentare, s-a trezit să se înscrie, culmea, în nordul ţării. Nu că aş avea ceva împotriva nordului ţării, şi eu sunt din Ardeal, dar să mergi tocmai în Satu Mare să te înscrii în partid când de fapt ai alt domiciliu, ai altă circumscripţie electorală, trebuie să ne dea de gândit. Tocmai o organizaţie unde din cauza unui fost coleg avem probleme majore. De aici eu pot să trag o concluzie: că de fapt dl Tăriceanu nu a vrut nimic, dar a fost trimis acolo să facă un gest care poate să introducă o nesiguranţă în rândul, mai degrabă, al unor alegători, decât în rândul partidului. Altă explicaţie nu am reuşit să găsesc. Conform statutului, nu poţi să mergi undeva în ţară unde ţi se pare că este o pădure mai frumoasă sau un câmp mai larg să ridici mâna că şi eu vreau la voi în organizaţie. Regula este relativ simplă, te înscrii în principiu acolo unde ai domiciliu sau în cazul aleşilor acolo unde ai candidat în circumscripţia electorală de care aparţii’, a spus Iohannis.

Antonescu, ATAC DUR la Tăriceanu: Ar trebui să se retragă din politică. E un fugar DECĂZUT şi o SLUGĂ a PSD

Filiala PNL Satu Mare a aprobat, joi, înscrierea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în partid, la invitaţia preşedintelui filialei municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef, fără aprobarea preşedintelui interimar al organizaţiei judeţene, Virgil Enătescu.