Anul 2014 aduce MODIFICĂRI importante la Legea pensiilor. Vezi care sunt acestea

Publicat: Vineri, 27 Decembrie 2013 10:30 // Actualizat: Vineri, 27 Decembrie 2013 10:30 // Sursa: romaniatv.net

Anul 2014 aduce modificări importante la Legea pensiilor. În emisiunea "Ora de vârf" de la România TV, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a trecut în revistă cele mai importante schimbări.

"Cea mai importantă modificare este că persoanele care lucrau până în 2011, lucrau în grupa I de muncă, şi au fost trecute automat în grupa a II-a de muncă. Aceasta este cea mai importantă modificare adusă legii pensiilor", a declarat Mariana Câmpeanu la România TV.

În plus, indexarea pensiilor se va face în fiecare an, a precizat ministrul Muncii. "Legea pensiilor se aplică, în sensul că în fiecare an se face indexarea pensiilor cu 100% cu rata inflaţiei şi cu 50% din creşterea reală a salariului mediu pe economie. Pentru orice persoană nou intrată în sistem se acordă un indice de corecţie care îmbunătăţeşte de-a lungul timpului faptul că s-a mărit foarte mult vârsta de ieşire la pensie", a mai explicat oficialul.

Chiar dacă şi-ar fi dorit ca în 2014, în România, să se poată aplica noua lege a salarizării, acest lucru nu este posibil, a mai spus Mariana Câmpeanu.

"Am dorit, chiar din 2014, să aplicăm această lege, dar pentru că nu am avut această sumă minimă ca să putem să acordăm o creştere pentru fiecare grupă de salarizare, din cauza a celor peste 2,5 miliarde de lei pe care trebuie să le plătim acum hotărârile judecătoreşti, dar sper ca din 2015 să putem", a conchis ministrul.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Muncii vrea un alt sistem de pensii. Vezi ce presupune noul proiect

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 dec 11:04
... Anul 2014 aduce modificări importante la Legea pensiilor. În emisiunea “Ora de...
1
EUR
4.6660
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H