ANUL CALULUI DE LEMN: Ce spun maeştrii feng shui despre Anul Nou asiatic

ANUL CALULUI DE LEMN: Conflicte, catastrofe naturale, o criză în Asia şi noi probleme pentru Justin Bieber - maeştrii feng shui din Hong Kong şi-au prezentat previziunile pentru Anul Nou asiatic, supranumit Anul Calului, care, după părerea lor, va fi unul deosebit de tumultuos.

29 ian. 2014, 12:31
ANUL CALULUI DE LEMN: Ce spun maeştrii feng shui despre Anul Nou asiatic

ANUL CALULUI DE LEMN: Urmând Anului Şarpelui, anul 2014 va fi plasat în Asia sub semnul Calului, un animal în spatele căruia nu trebuie să te afli: el este însoţit de lemn, ca element definitoriu. Însă, alianţa dintre cal şi un material combustibil va face ca 2014 să fie un an extrem de volatil, previn specialiştii asiatici.

ZODIAC CHINEZESC 2014: ANUL CALULUI DE LEMN. Ce provocări vă aşteaptă în 2014

Anul lunar demarează în acest an pe 31 ianuarie.

Arta feng shui – care semnifică vânt şi apă – îşi păstrează o mare influenţă în mai multe ţări din Asia, ale căror locuitori respectă principiile sale pentru a-şi decora locuinţele şi birourile şi pentru a lua o serie de decizii, sperând să îşi maximizeze reuşitele, norocul şi averea.

Acest an este anul calului de lemn, iar lemnul este un material combustibil. Vor fi multe scandaluri, conflicte, explozii şi dispute violente„, a declarat Alion Yeo, unul dintre cei mai cunoscuţi maeştri în feng shui din Hong Kong.

Prezicerea viitorului se bazează în Asia pe credinţe care datează de mii de ani: evenimentele ar fi astfel dictate de cele cinci elemente care constituie Universul – metalul, lemnul, apa, focul şi pământul.

Calendarul lunar asiatic se derulează pe baza unui ciclu de 12 ani şi atribuie fiecărui an un animal – calul se află pe a şaptea poziţie în această ordine.

VEZI ŞI Feng Shui te apără de rele la volan. Vezi ce nu trebuie să îţi lipsească din maşină

Conflictele ar putea să rămână la nivel diplomatic, însă ele riscă să degenereze în veritabile războaie, în special în prima, în a patra şi în a şaptea lună a anului chinezesc (februarie, mai şi august), afirmă Alion Yeo.

El consideră că Insulele Diaoyu (denumirea dată de China) reprezintă locul cel mai probabil în care va avea loc un conflict armat în Asia. Aceste insule, pe care japonezii le-au denumit Senkaku, sunt controlate de Guvernul de la Tokyo, fiind însă revendicate de Beijing şi alimentează tensiunile dintre cele două mari puteri asiatice în ultimele 18 luni.

Precedentul An al calului de lemn (1954) a fost marcat de testele nucleare americane şi sovietice şi de bătălia de la Dien Bien Phu, care a reprezentat pentru Franţa pierderea Indochinei.

Din punct de vedere economic, Statele Unite şi Europa vor beneficia în 2014 de o creştere „vizibilă”, dar Asia va avea parte de o perioadă dificilă, afirmă Chow Hon-ming, un alt maestru în fengh shui.

„Economiile occidentale vor cunoaşte progrese vizibile, dar economiile orientale vor înfrunta o serie de dificultăţi şi chiar vor regresa”, a spus el.

Caracterul „combustibil” al anului 2014 se va manifesta mai ales în domeniul catastrofelor naturale. Astrologul Cheng Chi-hang prezice „un risc crescut de erupţii vulcanice şi de cutremure, întrucât elementul «pământ» va fi iritat de abundenţa focului”.

Japonia, Indonezia şi China se vor afla în primele rânduri din acest punct de vedere, a adăugat Chow Hon-ming. Aceste ţări se află în zone în care plăcile tectonce se ciocnesc în mod frecvent, provocând seisme şi erupţii vulcanice.

În templul Won Tai Sin din Hong Kong, zeci de mii de credincioşi vor aprinde batoane de tămâie în noaptea care precede prima zi din Noul an lunar, în speranţa că vor avea noroc şi că vor face avere. Oraşul asiatic va organiza în acea seară şi un foc de artificii care va avea o durată de 23 de minute.

Maeştrii feng shui asiatici citesc însă şi revistele şi tabloidele occidentale. Alion Yeo consideră că tânărul star pop canadian Justin Bieber riscă să se confrunte cu o serie de influenţe negative.

„Vor exista momente în care el nu va şti să se controleze”, a spus Alion Yeo.

Anul Calului pare că a demarat cu câteva luni în avans pentru idolul adolescenţilor nord-americani, în prezent în vârstă de 19 ani. El a fost deja implicat în multe scandaluri în 2013: a fost fotografiat în Brazilia în compania unor prostituate, a vandalizat cu graffiti zidurile unor hoteluri şi a fost arestat, săptămâna trecută, la Miami, după ce a condus în stare de ebrietate un automobil Lamborghini cu o viteză de două ori mai mare decât cea legală.