ANUL NOU 2014: Cum va fi vremea în prima săptămâna a noului an

LA MULTI ANI! În prima zi a anului 2014, în sudul şi în estul ţării vremea va fi închisă, izolat se vor semnala burniţe sau fulguieli şi se poate depune polei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul şi la sfârşitul intervalului. 

RomaniaTV.net
31 dec. 2013, 15:35
ANUL NOU 2014: Cum va fi vremea în prima săptămâna a noului an

VREMA ÎN ANUL NOU 2014

Prima zi a anului 2014 vine cu vreme închisă în sudul şi în estul ţării, unde izolat se vor semnala burniţe sau fulguieli şi se poate depune polei. 

În celelalte regiuni se arată şi soarele după ce se risipesc norii din orele dimineţii când de altfel pe alocuri se forma şi ceaţă în zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 in estul Transilvaniei si nordul Moldovei şi 8 grade in dealurile Banatului.

Vremea va fi închisă şi în Capitală miercuri, în prima zi a anului nou 2014, cand este posibil sa se formeze ceata si sa cada burniţă. Vântul nu se simte, asa ca maxima termica se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Ziua de joi se anunta o zi calda pentru începutul lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţării. Vremea va fi frumoasă si insorita la deal şi la munte, in timp ce in celelate regiuni cerul va fi acoperit de nori de nivel jos şi local va fi ceaţă, mai ales dimineaţa ce ar putea sa lase la nivel izolat burnita sau fulguiala. Temperaturile maxime vor pleca de la -2…0 grade în zonele cu ceaţă persistentă si vor ajunge la 10…11 grade în sudul Banatului.

Cerul va fi partial acoperit de nori in Capitala şi este posibil sa se formeze ceaţă. Vântul nu se simte, iar temometrele vor arăta în jur de 3 grade, cam cat ar fi normal de altfel sa se inregsitreze peste zi in acesta perioada a anului.

În cea mai mare parte a tarii, vineri, vremea va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie. În zonele joase din sudul şi din estul ţării vor fi prezenti norii josi şi mai ales meteorologii anunta ceaţă, la nivel local si izolat asociată cu burniţă sau fulguieli. În restul regiunilor soarele domina cerul, dupa ce se va risipi ceata matinala, mai putin în regiunile vestice şi nord-vestice unde se inmultesc norii si vor fi posibile precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Izolat dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad in Moldova şi 12 grade in Dealurile de Vest.

Norii nu vor ocoli cerul Bucurestiului nici vineri cand mai ales dimineaţa va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vântul va sufla slab, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Vezi şi URARI DE ANUL NOU: Urari originale de REVELION 2014

Sfarsitul primei saptamani din noul an aduce in cea mai mare parte a tarii o vremea caldă pentru prima decada a lunii ianuarie. Pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, iar la munte, la altitudini mari sunt posibile fulguieli. Nu va lipsi nici ceata din zonele joase de relief, prezenta mai ales dimineaţa şi noaptea si izolat asociata cu burniţe sau ploi slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 12 grade.