ANUNŢ-BOMBĂ! Laszlo Tokes îl SUSŢINE pe Klaus Iohannis!

Imediat după anunţarea rezultatelor finale ale turul 1 la alegerile prezidenţiale, europarlamentarul maghiar László Tőkés şi-a anunţat sprijinul pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, declarând că este sigur că va rezolva idealurile secuilor din Transilvania.

RomaniaTV.net
03 nov. 2014, 15:00
ANUNŢ-BOMBĂ! Laszlo Tokes îl SUSŢINE pe Klaus Iohannis!

"Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!", a declarat László Tőkés. Coincidenţă sau nu, László Tőkés este coleg în marea familie a popularilor europeni cu Klaus Iohannis şi ACL. Şeful direct al lui Tőkés în Ungaria este nimeni altul decât Viktor Orban, liderul FIDESZ (PPE). Viktor Orban a venit în România, într-o vizită privată, în urmă cu o lună şi a avut o întâlnire departe de ochii publicului cu Traian Băsescu, cunoscut la rândul său drept prieten cu László Tőkés, căruia a refuzat să îi retragă Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

În context, trebuie amintit că Szilagyi Zsolt, candidat la Preşedinţia României din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), formaţiune foarte apropiată de Tőkés, a declarat la rândul său că a votat şi va vota şi în turul 2 „pentru transilvanizarea României". Întrebat într-un interviu ce va face cu voturile în turul doi, dacă i le va da lui Iohannis, în contextul în care acesta este la rândul său minoritar, Szilagyi Zsolt a declarat că această variantă „Sună interesant".

„Nu numai maghiarii, dar și transilvănenii privesc spre Europa. Un stat regionalizat, un stat federalizat român după chipul Germaniei ar fi un stat mult mai eficient", a declarat Szilagyi Zsolt, candidatul impus de Tőkés pentru preşedinţia României, după turul 1 al alegerilor prezidenţiale.

„Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!”, a declarat László Tőkés. Coincidenţă sau nu, László Tőkés este coleg în marea familie a popularilor europeni cu Klaus Iohannis şi ACL. Şeful direct al lui Tőkés în Ungaria este nimeni altul decât Viktor Orban, liderul FIDESZ (PPE). Viktor Orban a venit în România, într-o vizită privată, în urmă cu o lună şi a avut o întâlnire departe de ochii publicului cu Traian Băsescu, cunoscut la rândul său drept prieten cu László Tőkés, căruia a refuzat să îi retragă Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

În context, trebuie amintit că Szilagyi Zsolt, candidat la Preşedinţia României din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), formaţiune foarte apropiată de Tőkés, a declarat la rândul său că a votat şi va vota şi în turul 2 „pentru transilvanizarea României”. Întrebat într-un interviu ce va face cu voturile în turul doi, dacă i le va da lui Iohannis, în contextul în care acesta este la rândul său minoritar, Szilagyi Zsolt a declarat că această variantă „Sună interesant”.

„Nu numai maghiarii, dar și transilvănenii privesc spre Europa. Un stat regionalizat, un stat federalizat român după chipul Germaniei ar fi un stat mult mai eficient”, a declarat Szilagyi Zsolt, candidatul impus de Tőkés pentru preşedinţia României, după turul 1 al alegerilor prezidenţiale.