Anunţ de la ANAF. Sute de mii de români sunt obligaţi să facă această schimbare din martie. Amenzile sunt mari

ANAF pregătește o modificare de ultimă oră, de care orice român trebuie să știe. Proiectul de ordin a fost publicat spre dezbatere publică pe site-ul instituției.

RomaniaTV.net
15 ian. 2019, 17:58
Anunţ de la ANAF. Sute de mii de români sunt obligaţi să facă această schimbare din martie. Amenzile sunt mari

ANAF pregăteşte schimbarea „declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”. Începând cu 2018, stabilirea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale este realizată de contribuabili, prin autoimpunere, astfel încât este necesară modificarea formularului.

Care sunt cele mai importante modificări?

– includerea rubricilor necesare stabilirii de către contribuabili a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018;

– includerea unei secţiuni pentru declararea impozitului pe veniturile din jocuri de noroc ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker, realizate în perioada 1 ianuarie – 22 martie 2018, inclusiv.

– modificarea secţiunii privind destinaţia unei sume din impozitul datorat pe venitul net/câştigul net anual impozabil, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private.

– includerea unei secţiuni în vederea stabilirii venitului net anual impozabil şi a impozitului datorat pentru anul 2018, în cazul veniturilor din activităţi independente şi din drepturi de proprietate intelectuală, impuse în sistem real, potrivit art.118 din Codul fiscal.

– includerea unei secţiuni care să sprijine contribuabilii la stabilirea sumei de plată.

Declaraţia trebuie depusă până la data de 15 martie 2019, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.