Anunţ de ultimă oră despre avionul EgyptAir prăbuşit

Niciun nou semnal radio nu a fost recepționat de la avionul Airbus 320 al companiei EgyptAir din ziua prăbușirii acestuia în Marea Mediterană, pe 19 martie, cu 66 de oameni la bord, au declarat vineri surse apropiate anchetei, transmite Reuters.

27 mai 2016, 12:04

Potrivit unor relatări din presa de joi, detectarea unui nou semnal le-a permis autorităților să îngusteze perimetrul în care ar putea fi localizate cutiile negre ale aparatului.

Un semnal radio recepționat în ziua prăbușirii de la radiobalizele avionului a ajutat la stabilirea unei zone de căutare larg delimitate, dar de atunci nu a fost detectat nimic nou, au declarat sursele pentru Reuters.

La peste o săptămână după prăbușirea aparatului în Mediterana, cu 66 de oameni la bord, printre care 30 de egipteni și 15 francezi, anchetatorii nu au o imagine clară a ultimelor momente ale avionului.

Echipele de căutare lucrează contracronometru pentru a recupera cele două cutii negre ale avionului, care le-ar oferi anchetatorilor indicii vitale, însă balizele care pot ajuta la reperarea lor nu emit semnal decât aproximativ 30 de zile, până la epuizarea bateriilor.