Anunţ făcut cu puţin timp în urmă. Toţi românii care lucrează în străinătate sunt afectaţi

Românii care muncesc în străinătate pentru a-şi asigura un trăi decent au primit o veste mai puţin plăcută din partea statului.

09 ian. 2017, 11:11
Anunţ făcut cu puţin timp în urmă. Toţi românii care lucrează în străinătate sunt afectaţi

Iată ce li se impune, prin noul cod fiscal, românilor plecaţi la muncă în străinătate: „5,5 la sută din salariul acestora REVINE STATULUI!”, scrie jurnalmm.ro. Un procent mai mult decât mare, de altfel.

Citeşte şi RCS&RDS face angajări în ţară. Iată oferta de muncă

Anul 2016 a adus şi modificări importante prevăzute în noul Cod Fiscal. Iar cei vizaţi de schimbare sunt românii plecaţi la muncă în străinătate. Prin noile reglementari în vigoare aducem la cunoştinţă persoanelor care nu au rezidenţă în România sunt obligaţi să îşi exercite drepturile cetăţeneşti prin plata contribuţiei integrale la CAS. De asemenea, începând din anul în curs, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate.

Însă lovitură de graţie nu este această, ci…Absolut toţi românii din străinătate sunt obligaţi, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016).

Citeşte şi Cum se calculează corect pensia

De asemenea, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la dată când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în dată de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceştia vor suportă rigorile legii, iar sancţiunile nu sunt deloc de neglijat.