ANUNŢ IMPORTANT al lui Obama cu privire la Crimeea

Statele Unite şi-au suspendat schimburile comerciale cu Crimeea pentru a protesta faţă de alipirea acestei peninsule ucrainene la Rusia, a anunţat vineri preşedintele Barack Obama.

20 dec. 2014, 07:12
ANUNŢ IMPORTANT al lui Obama cu privire la Crimeea

Decretul prezidenţial suspendă schimburile de „bunuri, tehnologii şi servicii” americane înspre şi dinspre această regiune, a anunţat preşedintele american Barack Obama, potrivit Mediafax.

„Fac apel din nou către Rusia să înceteze ocuparea şi tentativele sale de a anexa Crimeea”, a declarat preşedintele american, citat într-un comunicat.

La rândul ei, Uniunea Europeană a adoptat joi noi sancţiuni vizând Crimeea, prin care interzice toate investiţiile europene, precum şi croazierele, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de „anexarea ilegală”, în martie, a acestei peninsule ucrainene de către Rusia.

„Administraţia mea va continua să coopereze strâns cu aliaţii şi partenerii din Europa şi de pe glob pentru (…) a sprijini suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat Obama.

În acelaşi timp, Departamentul american al Trezoreriei a adăugat, vineri, pe lista sa neagră 20 de lideri separatişti din Ucraina acuzaţi de „subminarea” stabilităţii acestei ţări cu sprijinul Rusiei.