Anunţ IMPORTANT pentru elevii care NU ÎNVAŢĂ din cauza vremii. Vezi când şi cum se vor recupera orele pierdute

Frig extrem şi viscol. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme severă. Vântul va sufla cu putere în estul ţării, unde temperaturile resimţite ajung chiar şi la -38 de grade Celsius. Marţi, în mai multe şcoli din judeţele Vaslui şi Cluj nu s-au făcut cursuri. Inspectoratele Şcolare spun că orele pierdute se vor recupera în perioada următoare, treptat.

06 ian. 2015, 12:58
Anunţ IMPORTANT pentru elevii care NU ÎNVAŢĂ din cauza vremii. Vezi când şi cum se vor recupera orele pierdute

Iarna a pus stăpânire pe nordul şi centrul ţării. Viscolul a făcut prăpăd pe şosele şi a închis zeci de şcoli. Luni, în 9 judeţe ale ţării 21 de unităţi şcolare au fost închise din cauza vreme. 

Trei unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui au fost închise, marţi, din cauza vremii nefavorabile. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, peste 1.200 de elevi din trei unităţi de învăţământ nu au mers la şcoală după ce conducerile şcolilor respective au decis suspendarea cursurilor din cauza drumurilor impracticabile. 

Astfel, Liceul „Ion Mincu” Vaslui, unde învaţă 1.153 de elevi, a fost închis pentru a doua zi consecutiv. De asemenea, cursurile au fost suspendate la şcoala primară şi grădiniţa din localitatea Mânzaţi, cei 80 de elevi şi preşcolari fiind nevoiţi să stea acasă din cauza drumurilor impracticabile.

Cursurile ar urma să reintre în normal, miercuri, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Vaslui, dacă între timp nu vor apărea alte probleme create de vreme.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN JUDEŢUL CLUJ

O şcoală şi o grădiniţă din judeţul Cluj au fost închise, iar o parte din cursurile altor unităţi de învăţământ au fost suspendate, marţi, deoarece elevii nu au mai putut ajunge la ore din cauza zăpezii şi a viscolului care face drumurile impracticabile, peste 200 de copii fiind afectaţi de această situaţie.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, în comunele Valea Ierii, Mărişel şi Iara, elevii nu au putut ajunge la şcoală din cauză că drumurile sunt acoperite de zăpadă, iar în Fizeşu Gherlii grădiniţa este închisă, după ce au apărut defecţiuni la centrala termică. 

Cursurile neefectuate vor fi recuperate în perioada următoare după un grafic de recuperare a materiei aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

Veştile meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare. Vremea se va răci puternic în următoarele zile, temperaturile minime urmând să coboare până la -24 de grade în unele regiuni. De asemenea, vântul va avea intensificări, iar precipitaţiile vor avea un caracter mixt.

PROGNOZA METEO. Miercuri vorbim deja despre instalarea gerului peste ţara noastră. Nici peste zi, în unele zone din ţară, temperaturile nu trec de pragul gerului, adică de minus 10 grade. Sunt anunţate pentru orele prânzului temperaturile de -13 grade în Transilvania până la cel mult -2 grade, izolat, în Oltenia, chiar daca va fi soare şi abia seara se arată câţiva nori ce ar putea aduce pe ici pe colo fulguieli sporadice. Vântul se mai agită prin sud-estul ţării şi în zona montană înaltă, ceea ce înseamnă accentuarea puternică a senzaţiei de frig.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: GER şi VISCOL în următoarele patru zile în toată ţara

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri este o vreme deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea când temperaturile coboară spre -1 grade, în timp ce peste zi termometrele nu reuşesc să strângă mai mult de -6…-5 grade.