Anunţ important pentru şoferi: Amenzi de 500 de lei! Poţi să eviţi sancţiunea cu un SMS

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că, începând de pe 18 decembrie, au fost puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, 18 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

22 dec. 2014, 11:23
Anunţ important pentru şoferi: Amenzi de 500 de lei! Poţi să eviţi sancţiunea cu un SMS

Amenzi usturătoare pentru şoferi în aceste zile. Dacă până la această dată, controlul valabilităţii rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control şi prin intermediul personalului IGPR,  ISCTR şi CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deţinerii rovinietei valabile.

ANUNŢ IMPORTANT pentru şoferii care pleacă prin ţară de Sărbători

„Precizăm că punctele de control puse în funcţiune astăzi, sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto.  Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deţinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizaţi de CNADNR SA, cât şi prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români şi doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar şi pentru descurajarea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de a circula fără a deţine rovinietă valabilă”, se arată în comunicatul CNADNR.

„De asemenea precizăm că în anul 2015 vor fi puse în funcţiune încă 23 puncte de control a valabilităţii rovinietei. Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi în mare parte reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, în acest mod devenind aproape imposibilă circulaţia vehiculelor fără rovinietă valabilă”, adaugă CNADNR.

Citeşte şi: VESTE BUNĂ pentru şoferi. Amenzile pot fi plătite direct de pe telefon, prin aplicaţia Auto.ro