ANUNŢ IMPORTANT pentru şoferii care pleacă prin ţară de Sărbători

18 noi puncte fixe de control a valabilității rovinietei au fost puse în funcțiune începând de joi pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

18 dec. 2014, 13:59
ANUNŢ IMPORTANT pentru şoferii care pleacă prin ţară de Sărbători

Prin intermediul noilor puncte de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), conform prevederilor legale.

CNADNR menționează că, până la această dată, controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control și prin intermediul personalului Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile.

(…) punctele de control puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar și pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi de a circula fără a deține rovinietă valabilă„, potrivit comunicatul emis de CNADNR.

În anul 2015 vor fi puse în funcțiune alte 23 puncte de control a valabilității rovinietei.

Citelte şi: VESTE BUNĂ pentru şoferi. Amenzile pot fi plătite direct de pe telefon, prin aplicaţia Auto.ro