Anunţ oficial de la Kremlin despre întâlnirea Trump-Putin

Pentru moment nu există în studiu vreun plan al unei întâlniri între Vladimir Putin şi Donald Trump înaintea summitului NATO, a anunţat marţi Kremlinul, citat de Interfax, scrie Reuters.

19 iun. 2018, 15:24
Anunţ oficial de la Kremlin despre întâlnirea Trump-Putin

Surse la curent cu aceste discuţii au declarat luni pentru Reuters că întâlnirea între cei doi preşedinţi ar putea să aibă loc la Viena, înaintea summitului NATO, programat pe 11 şi 12 iulie la Bruxelles.

Preşedintele american declara săptămâna trecută că un summit cu Vladimir Putin ar putea să aibă loc vara aceasta, o ipoteză pe care Moscova nu a îndepărtat-o.

În prima zi a summitului G7, la începutul acestei luni, la Québec, locatarul Casei Albe a pledat în favoarea întoarcerii Rusiei în cadrul grupului, o idee care s-a lovit de ostilitatea liderilor europeni prezenţi.

Rusia nu mai participă la summiturile marilor puteri industrializate, în cadrul unui G8, din 2014, când a fost dată afară din cauză că a anexat Crimeea.

Donald Trump, favorabil unei îmbunătăţiri a relaţiilor între Washington şi Moscova, s-a întâlnit ultima oară cu Vladimir Putin în noiembrie, în marja summitului Forumul Economic Asia-Pacific (APEC), în Vietnam.

Statele Unite şi Rusia s-au livrat unui adevărat război diplomatic în urma unei tentative de asasinare a unui fost agent dublu rus, Serghei Skripal, în martie, în Anglia, un atac pe care Guvernul de la Londra l-a imputat Moscovei.