Anunţ OFICIAL de la Ministerul Muncii. CRESC salariile bugetarilor

Salariile bugetarilor vor creşte de la 1 ianuarie 2015, procentul urmând să fie stabilit după consultări cu organismele financiare internaţionale, a declarat joi, la Timişoara, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 12:40
Anunţ OFICIAL de la Ministerul Muncii. CRESC salariile bugetarilor

După ce pleacă instituţiile internaţionale vom putea comunica exact cifra de creşteri salariale. Ca urmare a măsurii implementate de Guvern de creştere a salariului minim pe economie, în momentul de faţă fiind 850 de lei, avem 15 clase de salarizare care se suprapun, de la 1 iulie vom avea 29 de clase de salarizare care se suprapun. Intrăm în discuţii cu instituţiile internaţionale, astfel încât să avem începând cu 1 ianuarie 2015 o creştere decentă a salarizării în sistemul bugetar„, a spus ministrul Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Muncii a precizat că de aceste majorări salariale vor beneficia toţi bugetarii, indiferent că este vorba despre administraţia locală sau centrală.

Rovana Plumb a mai adăugat că ministerul pe care-l conduce continuă recalcularea pensiilor pentru repararea nedreptăţilor din guvernarea PDL şi are în vedere şi creşterea alocaţiilor de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2015, în funcţie de vârsta şi de venitul familiei din care provine minorul.

Ministrul a subliniat faptul că aceste majorări ale veniturile vor avea loc în mod real şi că nu este vorba despre simple promisiuni de campanie electorală, ea menţionând şi că nu a agreat măsurile represive luate paneuropean în timpul crizei economice – tăieri de salarii, de pensii sau de alocaţii, şi reduceri ale locurilor de muncă -, deoarece au creat sărăcie şi au adâncit suferinţa umană.