ANUNŢ OFICIAL. TAXA DE POD de la Feteşti, SUSPENDATĂ toată luna august

CNADNR a anunţat, vineri seară, într-un comunicat, că pe toată durata lunii august, taxa de pod de la Feteşti va fi suspendată. Măsura este menită să ajute la fluidizarea traficului către şi dinspre mare, pe Autostrada Soarelui.

RomaniaTV.net
01 aug. 2014, 20:11
ANUNŢ OFICIAL. TAXA DE POD de la Feteşti, SUSPENDATĂ toată luna august

Urmare publicării în Monitorul Oficial a Ordinului nr. 413 din 01 august 2014 pentru modificarea art. 1 din Ordinul nr. 340/2014 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului Ministrului Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine nr. 290/2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., CNADNR SA anunţă participanţii la trafic că încasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă se sistează începând cu data de 01 august 2014 până la data de 01 septembrie 2014, ora 24:00.

Iniţial, se anunţase că plata taxei de pod de la Feteşti a fost suspendată în weekend, de vineri până luni, până pe data de 1 septembrie 2014, potrivit unui Ordin al secretarului de stat care conduce Departamentul pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, publicat pe 31 iulie în Monitorul Oficial.

Tarifele pentru o singură trecere a postului peste Dunăre Feteşti – Cernavodă pornesc de la 13 lei pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) – autoturisme şi ajung până la 91 lei în cazul vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane.

Vineri, în dreptul staţiei de taxare de la Feteşti se formaseră cozi de maşini care se întindeau pe mai mulţi kilometri. În plus, pentru a scăpa cât mai repede de aglomeraţie, şoferii sunt tentaţi să încalce limitele de viteză pe Autostrada Soarelui şi astfel creşte riscul producerii de accidente grave.