Anunţ-şoc al premierului Sorin Cîmpeanu: Doar 7 la sută din şcoli au autorizaţie de la pompieri

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a făcut o dezvăluire uluitoare, el afirmând sâmbătă că doar 7 la sută din şcoliile din România au autorizaţii de la pompieri. Practic, potrivit spuselor demnitarului, doar 1300 de şcoli din cele 19.000 sunt pregătite în cazul unui incendiu.

07 nov. 2015, 12:00
Anunţ-şoc al premierului Sorin Cîmpeanu: Doar 7 la sută din şcoli au autorizaţie de la pompieri

În contextul incendiului de la clubul Colectiv, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 38 de persoane, premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a făcut sâmbătă o dezvăluire cutremurătoare. El a declarat că doar şapte la sută dintre şcolile de pe teritoriul României au avize de funcţionare.

Citeşte şi Cîmpeanu: Două avioane SMURD vor pleca spre Austria, sâmbătă, transportând doi pacienţi răniţi

La nivelul ISU se face această contorizare. Au început deja controalele, nu vom face rabat la control. Controalele au început pe partea de cluburi, discoteci, dar ele vor continuă. Am solicitat ISU să acorde sprijin, să dea sfaturi şi ce trebuie pentru a ajuta populaţia să ştie ce are de făcut„, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat câte din şcolile din România au aviz din partea pompierilor, premierul interimar a spus: „Am să vă răspund pe baza principiului transparenţei. Nerecunoaşterea problemelor nu înseamnă rezolvarea lor. Doar 7% au autorizaţie din cele 19.000 de şcoli din România. Asta este realitatea„.