Anunţul oficial al Guvernului despre PENSIILE SPECIALE

Răspuns năucitor al Guvernului în privinţa pensiilor speciale pentru parlamentari! Ministerul de Finanţe le-a transmis aleşilor printr-un document oficial că va aloca bani pentru aceste pensii la rectificare doar în măsura în care vor fi încasări la buget. Altfel, deşi legea este în vigoare, tehnocraţii îşi lasă cale liberă să o încalce.

21 mart. 2016, 17:15
Anunţul oficial al Guvernului despre PENSIILE SPECIALE

Parlamentarii au mai modificat, astăzi, un pic normele care pun în aplicare legea pensiilor speciale, dar acestea sunt deja în vigoare, iar până acum potrivit unor surse parlamentare aproape 500 de foşti aleşi au depus documentele necesare pentru a solicita pensie specială.

Aceste pensii speciale trebuie plătite din bugetele Parlamentului, bugetul Camerei Deputaţilor, respectiv bugetul Senatului, iar în aceste bugete nu existe alocate fonduri pentru pensiile speciale pentru că evident legea a fost votată în cursul acestui an. 

Prin urmare, cei de la Senat au solicitat un punct de vedere de la Ministerul Finanţelor, iar răspunsul primit nu a fost deloc unul favorabil foştilor parlamentari. Cei de la Finanţe spun cp le vor aloca banii necesari la rectificarea bugetară din această vară, dar asta numai în limita resurselor disponibile. Cu alte cuvinte, dacă se vor aduna suficienţi bani la bugetul de stat se vor aloca bani şi pentru pensiile speciale ale foştilor parlamentari.