ANVELOPE DE VARĂ: Cât costă să îţi schimbi anvelopele de iarnă. Vezi ce oferte au magazinele

ANVELOPE DE VARĂ: Vremea frumoasă a pus stăpânire de câteva săptămâni pe ţara noastră, iar marile magazine, service-urile auto şi vulcanizările vin cu oferte promoţionale la schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară.

28 apr. 2014, 07:49
ANVELOPE DE VARĂ: Cât costă să îţi schimbi anvelopele de iarnă. Vezi ce oferte au magazinele

ANVELOPE DE VARĂ: Cele mai ieftine anvelope noi de vară costă 119 lei: Marangoni 155/70 R13 E-logic şi Debica 135/80 R12 Passio, scrie ziaruldeaisi.ro. La polul opus, este anvelopa Michelin 385/65 R22,5, preţul unui asemenea produs depăşind suma de 2.500 lei. La cea mai uzuală dimensiune, R15, preţul unei anvelope oscilează între 170 şi 320 lei.

Citeşte şi Sute de AMENZI pentru şoferii care au trecut la cauciucurile de vară

Astfel, pentru un model Riken 185/65 R15 Maystorm un conducător auto trebuie să scoată din buzunar suma de 173 lei. O anvelopă Debica Passio de aceleaşi dimensiuni este cu trei lei mai scumpă, fiind comercializată cu 176 lei. Un model R15 Goodyear sau Dunlop costă 255 lei, iar o anvelopă cu dimensiuni similare de la Continental 258 lei. Cele produse de Pirelli sau Michelin sunt puţin mai costisitoare, fiind comercializate cu preţul de 269, respectiv 285 lei. Multe firme oferă montajul şi echilibrare gratuită şi în cazul achiziţionării de jante.

Citeşte şi Care este momentul potrivit pentru schimbarea cauciucurilor de iarnă

De asemenea, service-urile acordă clienţilor şi echilibrarea cu titlu gratuit în cazul cumpărării anvelopelor. Cei care comandă anvelope pe internet, livrarea anvelopelor va fi făcută prin curierat rapid. În cazul achiziţionării de anvelope pentru camioane, preţul plătit pentru transportul acestora este de până la 40 lei/anvelopă, în timp ce pentru automobile preţul plătit pentru fiecare anvelopă transportată ajunge la aproximativ 10 lei. Plata anvelopelor se poate face de către client în numerar în momentul primirii mărfii  sau cu ordin de plată în baza unei facturi proforme emisă de companie.