APA MINERALĂ poate să agraveze anumite BOLI

Apa minerală, plată sau carbogazoasă, este o apă microbiologic pură. În general, aceasta are un conţinut ridicat de minerale care nu o recomandă pentru un consum zilnic.

05 sept. 2014, 06:46
APA MINERALĂ poate să agraveze anumite BOLI

Apele minerale nu trebuie considerate produse miraculoase. „In unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru ca pot contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate in afectiuni precum cele de sange sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizata. Apa de la robinet filtrata este o optiune sigura si convenabila”, a adaugat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Citeşte şi Cum să bei CORECT apă pentru a SLĂBI

Potrivit biochimistului Silvia Enculescu, „continutul de nitrati reprezinta doar o mica parte din totalul de componente care dau indicatia corecta despre calitatea si siguranta apei. Alaturi de acestia se mai regasesc alte elemente fizice, chimice si microbiologice care sunt controlate si definesc obligatoriu, din punct de vedere legal, caracterul de apa potabila, buna pentru consum. In total, peste 40 de parametri sunt analizati, printre cei mai importanti fiind turbiditatea, pH-ul, conductivitatea, nitratii, nitritii, amoniacul, metalele, cantitatea de saruri dizolvate in apa sau cantitatea de calciu si magneziu”.

Cea mai curata apa se obtine prin osmoza. Filtrarea prin osmoza inversa elimina din apa absolut tot continutul chimic, inclusiv cel de minerale absolut necesar pentru buna hidratare si functionare a corpului. Astfel, apa obtinuta prin osmoza inversa este pura chimic, dar fara nici o valoare nutritionala, nepotabila, absolut contraindicata consumului uman, cu parametri ce nu se mai incadreaza in reglementarile legale, scrie doctorulzilei.ro. Nu mai are calciu, magneziu si alte saruri minerale si odata ajunsa in corp si consumata pe termen lung, se va initia un proces extrem de daunator de demineralizare cu potentiale efecte negative asupra sistemului osos si cardiovascular. Este utilizata in principal in mediul industrial.

Citeşte şi De ce NU trebuie să reutilizezi o sticlă de plastic